Вратите към Агарта



Планината, високото място, не търпи лоши мисли и желания. Тук атмосферата е толкова чувствителна, че ако направите нещо отрицателно, ще пострадате. Така учителят Петър Дънов по възможно най-прост начин обяснява магията и душевния мир, които изпитва всеки човек, озовал се в Рила. Седемте рилски езера са най-живописната езерна група у нас и един от най-посещаваните планински райони в България. Разположени са в циркус, който съперничи на световни гледки - според пътешественика Р. Оджаков поразително прилича на друг в Хималаите, за който казват, че крие вратата към Агарта - мястото, от което може да се влезе в друго измерение, в по-висши светове. На земното кълбо, от които духовно извисена личност може да влезе в Aгарта - Рила, Хималаите и Кавказ, твърди енциклопедия на на световния окултизъм.
Според Петър Дънов изкачването на езерата е движение от физическия свят към света на най-фините енергии. На брега на Рибното езеро на около 5 минути от старата хижа, е дъновисткият извор с чучур от бял мрамор, оформен като “Ръцете, които дават”. До езерото се намира връх Хайдутин, Харамията, под който е дъновистката поляна, където се играе паневритмията -танц в хармония с космическия ритъм. Изпълнява се тук, на рилските езера, защото според Бялото братство съществува връзка между седемте енергийни чакри при човека и седемте езера. Паневритмията е сбор от 28 точно определени движения, чрез които танцьорите събират космическа енергия.
Най-известни сред седемте рилски езера са шестото - Сърцето или Окото, и седмото - Сълзата. То е най-високо от седемте езера - намира се на цели 2535 метра надморска височина. Там режисьорът на култовия сериал Досиетата Х Грег Роуч засне през 1999 г. уникален модерен спектакъл “Авантюрата Хамлет”. Със своите 37.5 метра Окото или Сърцето е най-дълбокото езеро на територията на България. Заради дълбочината си при слънчево време Окото има изумителен турско-син цвят. Петото езеро, Бъбрека, е езерото с най-стръмните брегове от цялата група. Четвъртото, Близнака, е с най-голяма площ от групата. Езерото Трилистника е с неправилна форма и невисоки брегове. Най-плиткото езеро е Рибното, най-ниското от езерата е Долното езеро, където се събира водата, която изтича от останалите. Долното езеро дава началото на река Джерман.
За съжаление презастрояването и комерсиализирането на българските планини не подмина района Седемте рилски езера. Природозащитници се борят за спиране на проекта Кабул - Езерата - Паничище, известен още като Супер Паничище. Той предвижда изграждането на ски курорт, който навлиза с 80% от площта си в Национален парк Рила, като силно урбанизира и комерсиализира района на Седемте рилски езера.
Отвъд хребета има още две езера, на чистотата съзерцанието, наречени от Учителя. Смята се, че ако човек има проблеми и стои край езерото на съзерцанието дълго време, дори да пренощува, на сутринта решението му идва само.



Източник: Марица





Коментари

горе