Откакто почнах да почиствам лицето си с това, колежките ми са във възторг. Все ме питат как успях да се подмладя толкова много



Кожата на лицето е сред най-нежните места на тялото ни.
Освен това тя е постоянно изложена както на метеорологичните условия, така и на допир, а и се замърсява от въздуха. Затова грижата за лицето е особено важна, ако искаме да поддържаме кожата си здрава и красива.
Днес ви представяме един природен метод за почистване на лице, с който ще се отървем от всички бактерии, които са полепнали по лицето ни през деня. Става въпрос за ябълковия оцет.
Оцетът е подходящ продукт, защото не само почиства, но и помага за възстановяването на киселинно-алкалния баланс на кожата.

Той съдържа редица минерали и витамини, които са полезни за кожата ни и я подхранват. Ако имаме проблеми от типа на акне, можем да си направим маска с оцет.
ЗА ЦЕЛТА НИ ТРЯБВАТ: 2 С.Л. ОВЕСЕНО БРАШНО, 2 ЧАЕНИ ЛЪЖИЧКИ МЕД И 4 С.Л. ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ.
Смесваме продуктите и бъркаме, докато получим каша. Слагаме маската на лицето си и оставяме двайсетина минути да подейства. След това изплакваме с топла вода и намазваме с крем. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Още няколко съвета за разкрасяване с оцет
Оцетът възстановява естествения баланс на pH на кожата, овлажнява и я подхранва. Лицето се обтрива с памучен тампон, напоен с ябълков оцет, като се избягва зоната около очите. Може да се добави и към домашни маски с хума или студени билкови отвари. Ябълковият оцет чисти кожата от мръсотията и мастните натрупвания, разтваря грима, дезинфекцира. От разреден с вода едно към десет се получава тоник за лице, с който кожата може да се обтрива веднъж дневно. Пилинг маска се получава от по една лъжица мед, сол и оцет. Двеминутен масаж с тази смес е достатъчен за сияйно личице.

За мазна кожа четири супени лъжици оцет се смесват с по две мед и овесено брашно. При суха кожа се забъркват по една лъжица оцет, сметана, мед и един жълтък. За чувствителна ябълковият оцет се смесва с малко вода и овесена каша.
Подмладяваща маска за всеки тип кожа се прави, като към настъргана краставица се добавят зехтин, жълтък и оцет. Чудесен домашен крем се получава от равни части ябълков оцет и зехтин.


Четете още:

🔴 Ще ви побият тръпки, след като прочетете това жестоко и откровено писмо на една майка към дъщеря си! Цяла България се разтрепери...

🔴 Брадърът Кирил Симеонов: В държава на "слепци" не трябват очни клиники! (Ужасяващи разкрития за варненска болница)

🔴 Георги Парцалев: "Смехът е сериозно нещо"





Източник: vijti





Коментари

горе