Вкусна плитка с извара: Сладък спомен от детството



Рецепта за плитка с извара е за тези, които не са особено големи любители на сиренето!

Питките с извара могат безопасно да бъдат наречени класически печива. Меки и пухкави, сладки и невероятно вкусни! Такъв деликатес може би ви е познат от детството.

Сега е времето да зарадвате вашите деца с деликатес от извара, която е толкова полезна за организма. Предлагаме ви рецепта, която по наше мнение, е много успешна. Вижте колко е апетитна и вкусна!

Преди да изпечете плитката с извара, можете я намажете с жълтък и да я поръсите с малко захар, за да образува карамелена коричка. Сервирайте вкусната плитка с чай или кафе сутрин. Тя е много вкусна и полезна! Така че не забравяйте да си запишете рецептата!

Съставки:

Пшенично брашно – 500 грама

Прясно мляко – 250 мл

Краве масло – 100 грама

Захар – 6 супени лъжици

Мая – 30 грама

Сол – 1 щипка

Извара – 500 грама

Яйце – 1 брой

Начин на приготвяне:

Маята и 2 супени лъжици захар изсипете в топлото мляко и ги оставете за 25 минути. Добавете ги към пресятото брашно, омекналото масло и щипката сол. Замесете тесто. Разделете тестото на половина и разточете всяко парче с дебелина 2 см.

Смесете изварата с останалата захар и едното яйце. Сложете изварата върху тестото, краищата на което следва да бъдат прещипани. Оформете, както е показано на снимката, като добре затворете ръбове. Оставете получената плитка 20 минути, покрита с чиста кухненска кърпа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Готово!

Преди да изпечете, можете да намажете с жълтък и да поръсите с малко захар, за да образува карамелена коричка. Сервирайте с вкусен чай или кафе. Това печиво е толкова вкусно!

Вкусна плитка с извара: Сладък спомен от детството


Четете още:

🔴 Ето какви са правата Ви при проверка на КАТ

🔴 Джулиана Гани категорична: Нямам общо с Дани Обувката, не съм и проститутка!

🔴 Подрязване на мушкатото за буен и красив цъфтеж





Източник: bukvarche





Коментари

горе