Има ги навсякъде около нас, но кой да знае: Мощно лекуват туберкулоза, ишиас, камъни, задух, подагра, хемороиди и още болести



Боровите връхчета, както са познати пъпките на боровото дръвче, се намират по върховете на клонките и се берат при затопляне, когато са още съвсем крехки и нежни. Младите връхчета на клонките се събират преди цъфтежа и се използват с лечебна цел
1. Когато е налице чернодробно заболяване. Когато искате да се предпазите от заболявания начерния дроб и жлъчката. Когато имате необходимост да прочистите организма си:
В половин литър вода се слагат шепа борови връхчета и още толкова сушена мащерка. Вари се на водна баня за около 20 минути. Пие се по половин чаша на ден, сутрин на гладно. Курс на лечение – един месец.





2. Иглолистни „витамини“
Внимателно измити борови връхчета се накъсват на малки парченца и се покриват със захар в съотношение 1 към 4 в полза на боровите връхчета. 2 супени лъжици от получената маса се изсипва в 4 чаши топла преварена вода и настоява за 3 дни. Прецежда се и се пие по 1/2 чаша сутрин и вечер, три или четири дни в седмицата.
Редовната употреба на този иглолистен витаминен комплекс укрепва имунната система, повишава потентността при мъжете и стабилизира менструалния цикъл при жените.

Боровите връхчета имат антисептично, противовъзпалително и отхрачващо действие, омекчава раздразнените лигавици, разширява кръвоносните съдове и разтваря камъните в пикочния мехур. Те се използват вътрешно за лечение на бронхити, ангина, туберкулоза, ишиас, камъни в бъбреците и пикочния мехур, задух, подагра, хемороиди, пише gvozdei. Външно се препоръчва за инхалации при задух и простуда, за бани срещу екземи, ревматизъм, обриви, лишеи по кожата. Смолата от борови връхчета може да се прилага за лечение на белодробен абсцес и хемороиди, а ако се смеси с мас по равни части се използва за мазане на рани от протриване и циреи.
Опитайте и ще останете приятно изненадани от мощната им сила.


Четете още:

🔴 9 явни признака, че черният ви дроб е пълен с токсини

🔴 Бях се отчаяла напълно, но една колежка ме спаси: Вече знам как да се справя с мъчителните и упорити екземи и съм нов човек

🔴 Смолян на протест срещу Стратегията: Няма да дадем децата си





Източник: vijti





Коментари

горе