Картофите произвеждат светлина! Невероятно, но факт!



Днес, за повечето от нас електрическата светлина се приема за даденост. Всеки месец ние плащаме за ток, без дори да се замислим. За много хора, това е лукс, и се опитват да намерят по-достъпни източници на енергия. Знаете ли, че картофите могат да бъдат използвани, за да осветите една стая? Да, правилно разбирате! Излъчването на светлина може да продължи един месец, ако направите това.

Хаим Рабинович, учен от университета в Йерусалим, открил нов метод за производство на светлина и решил да го сподели със света.

Да видим…

Кой би си помислил, че няколко картофа, които съхранявате в дома си, могат да възпроизведат толкова много енергия?

Всичко това звучи добре, но трябва да успеете да направите устройство от картофи, така че те да се превърнат в източник на светлина за цял месец!

Хаим, един от най-добрите учени в тази област, казва, че е необходимо да варите картофите 8 минути. При кипене те увеличават енергийния си потенциал в сравнение със суровия продукт. След като картофите заврат, те натрупват енергия 2 пъти повече, отколкото батерия АА.

Енергията може да бъде събрана с помощта на 2 половини картофи и метал. 2 електрода и малка електрическа верига, нищо друго не ви е нужно!

Хаим обяснява защо това изобретение може да бъде от значение за хората, които живеят в развиващите се страни… Рабинович смята, че то ще помогне за подобряване живота на милиони хора.

Картофите са една от най-достъпните храни в света, което ги прави много по-евтини, отколкото производството на електроенергия.

Днес, мнозина възприемат електроенергия за даденост, но за хората, които нямат толкова високи доходи, за да си я позволят, има отлична алтернатива.

Картофите ще ви помогнат да спестите пари и да осветите стаята си за един месец!

Можете да вземете по-големи картофи!

Както може би сте забелязали, картофите могат да се използват като източник на енергия. Учените казват, че производството на “картофени” батерии ще струва 50 пъти по-евтино от обичайното. Невъзможно е да се повярва!

Споделете този материал с приятелите си, тъй като смятаме, че ще им бъде интересно да научат нещо ново за света около тях.


Четете още:

🔴 Летецът, който ужаси турците, се ражда на днешния ден

🔴 Момчиловци тегли като магнит за селски туризъм (СИМКИ)

🔴 Бистришките баби – българското чудо от Холоцена





Източник: otbaba





Коментари

горе