Нервите на Карбовски стигнаха предела си: Спасявате кучето, нали?! А детето!? Като сте загрижени, оставете вашето дете с този звяр насаме




Случаят с 3-годишното дете, убито от питбул и последвалата акция по спасяването на кучето от страна на различни организации, буквално взривиха Мартин Карбовски и той не остана равнодушен към случващото се.

Ето как коментира ситуацията Карбовски:

Спасявате кучето, нали?! А? Няма да бъде евтаназирано, спасяват го хиляди платени организации. А детето, проклети, някой нещо за детето, Господ , за да затрие някого първо му взима акъла. Всеки който спасява кучето, нека остави детето си в една стая с него. Проклети, купени отнети от разума.

PAW- Pazardjik Animal Welfare:

Хора, информация по случая с кучето от с.Мокрище! Днес разговаряхме по телефона с полиция, прокуратура и бабх Пазарджик с молба като доброволци да съдействаме и помогнем на кучето като го настаним в клиника за изселвания и лечение. От прокуратурата ни казаха че нямат отношение към животното и че от бабх има предписание и в момента те са отговорни за кучето. След разговора стана ясно че са заляти с имейли от организации и зоозащитници, т.е знаят че случая се следи от много хора. Първо ни увериха че кучето няма да бъде евтаназирано! По закон трябва да бъде изолирано за период от две седмици, за да се изключи заразяване с бяс. В Пазарджик няма приют или място, където това да бъде изпълнено затова кучето ще остане на място следващите 14 дена под наблюдение от ветеринар. Началото на другата седмица кучето ще бъде прегледано от етолог, който ще установи дали кучето има поведенчески проблеми. Имаме уверението им че ще ни държат в течение какво се случва с кучето през това време и че никой както бабх, така и собствениците на кучето нямат право да предприемат други мерки освен наблюдение на кучето. След изтичане на 14 дневния карантинен срок пак по закон кучето трябва да бъде настанено в приют. Такъв в Пазарджик няма. Тогава ще търсим съдействието им пак с надежда да ни разрешат да се погрижим за кучето. Също така имаме разрешение да отидем да видим кучето, както и да занесем храна и постелки, но да не влизаме в контакт с него. От полицията казаха че полицаи вчера са ходили два пъти да хранят кучето. С две думи: трябва да изчакаме 14 дена, оценката на етолога и след това да опитаме да вземем кучето. Повече информация после, когато отидем да го видим.


Четете още:

🔴 Супер скандал! Знаете ли какво четат децата ви?! (СНИМКИ)

🔴 Вино потече от църковна чешма в Асеновград / СНИМКИ

🔴 Подземен град лежи под българско село в Родопите





Източник: Petel





Коментари

горе