"Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" с общ уникален спектакълТрите най-големи български състава – "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", през октомври отново ще завладеят сцените във Варна и Пловдив с красотата на автентичния фолклор. Новото издание на "Нощ на ансамблите" във Варна е на 6 октомври в Зала Конгресна, а в Пловдив е на 7 октомври в спортна зала С.И.Л.А. Билетите за хитовия танцов и музикален спектакъл вече се продават в ticketportal.bg.

Организаторите обявиха новите дати след изключителния успех на първото по рода си надиграване в морската столица и града на тепетата през ноември 2017. Преди това на 2 май 2018 в зала 1 на НДК за публиката в София трите емблематични ансамбъла отново ще премерят сили за извънредно издание на "Нощ на ансамблите".

Единственото по рода си събитие събира на една сцена над 150 души – танцьори, певци и музиканти, за общо 22 изпълнения, сред които са "Полегнала е Тодора" ("Филип Кутев"), празничен тракийски танц ("Тракия"), "Пирински полъх" ("Пирин") и много други. По време на тричасовия спектакъл участниците сменят костюми от всички фолклорни области и излизат за няколко поредни надигравания, за да изиграят общо хоро на финала.

Билети за спектакъла "Нощ на ансамблите" на 6 октомври във Варна (от 15 до 35 лева) и на 7 октомври в Пловдив (от 15 до 30 лева) се продават в интернет на ticketportal.bg и в мрежата на "Тикетпортал" в цялата страна.


Четете още:

🔴 30 незабравими български песни

🔴 Нови вируси ни атакуват в топлото време

🔴 Не харесват 2 бона заплата на морето, хотелиерите в шок

Източник: Кмета

Коментари

горе