Брежанските кестени ще бъдат представени на най-голямото международно събитие, посветено на храната




Вкусовите качества на брежанските кестени ще бъдат представени на международно изложение в италианският град Торино. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от сдружение „Хора и традиции“ – село Брежани, които заедно с представители на Югозападно държавно предприятие ще презентират различни продукти на българския щанд на световния форум.

Пред посетителите на изложението ще бъдат показани брежански кестени в мед от билки, сладко от боровинки, къпини и малини. На щанда ще бъдат показани още прочутите куртовоконарски чушки и домати, синьо сирене, млечни продукти, нафпавок от Горно Драглище на Дешка Кротева, еленски бут и други.

От сдружението уточниха, че Terra Madre Salone del Gusto е най-голямото международно събитие, посветено на храната. Тази година темата е Food For Change, вдъхновявайки всички да разгледат как нашият избор на храни оказва влияние върху нашето здраве, общности и околна среда.
Terra Madre Salone del Gusto ще включва многобройни събития, включващи международен пазар, конференции и форуми, дегустационни семинари, училища за готвене и интерактивни маршрути.


Четете още:

🔴 Куриоз. Търновка стана майка и баба в една и съща година

🔴 Седмокласник с 3 медала от Европейските детски атлетически игри

🔴 Wizz Air пак промени правилата за превоз на ръчен багаж





Източник: Актуално





Коментари

горе