Издадоха сертификат вместо шофьорска книжка на българин, живеещ в чужбина



Издадоха сертификат вместо шофьорска книжка на българин, живеещ в чужбина. За тази история писахме в края на миналия месец, когато КАТ отказа да издаде шофьорска книжка на Айхан Сабри, който живее и работи в Антверпен, Белгия. Сънародникът ни е с българско гражданство и има постоянен адрес в България, град Хасково. На нашата поща получихме писмо от самия Айхан Сабри, в което той добавя някои неща. Публикуваме го дословно:

Здравейте уважаема редакция,
казвам се Айхан Сабри от Хасково и съм главният герой от новината коя сте писали преди известно време за издадения сертификат вместо шофьорска книжка. Всичко това е вярно и актуално. След новината в Хасково инфо се свързаха още хора с мен, които по същия начин са измамени от техните автошколи, от техните инструктори и от ДАИ. Уважаема редакция, искам да добавя малко подробности по темата. Институциите в България ми казаха, че със сертификата, който КАТ ми издаде, белгийската държава е длъжна да ми издаде книжка с тези категории, които съм извадил в България. В момента съм в Белгия и преди около седмица бях направил запитване в Брюксел с това удостоверение от КАТ, преведено и легализирано, и познайте: отговора беше отрицателен. Белгийската държава не е задължена да издава книжка въз основа на удостоверение, издадено от България. Обясниха ми, че няма такъв регламент, че проблемът е в България и в българските служби. Сега, уважаеми, стоя и си мисля защо ми взеха парите и защо ми загубиха цели два месеца време в България, след като няма да ми бъде издадена книжка? Между другото това е директива от 2006-та година и представете си инструктора от автошкола Калпаков ЕООД град Хасково ми каза, че не знае такова нещо, нито даяджиите от Хасково или ако знаеха защо не ми казаха? Кой ще ми връща парите и загубеното време? Писал съм на някои големи медии в България като „Господари на ефира” и bTV, но засега нямам отговор. Писал съм жалба в ДАИ София. Писал съм жалба и до омбудсмана на Републиката, засега без отговор.

Уважаема редакция, бих искал този материал и тази новина да се разпространи в повече медии и да достигне до повече хора, защото това е капан и е много сериозен пропуск в системата. Взимат ти парите за нещо, което няма да ти дадат. Нека това да достигне до повече хора. И поне нещо в системата да се промени за да не изгарят хората като мен, които тепърва ще вадят книжка в България.

С уважение Айхан Сабри


Четете още:

🔴 Сексзверове бродят за красавици

🔴 Д-р Любомир Канов с точен анализ на душата на изрода, убил Виктория Маринова

🔴 Няма по-силен талисман от майчината благословия! Ето как да я направите правилно





Източник: worldbg





Коментари

горе