Лекарите, на които искам да благодаря от все сърце



 

Здравето и образованието все повече осъзнавам, че са изключително важни за всеки човек. В сайта си от години отделям огромно внимание на темата за образованието. Учителите – нашите и децата ни, а така също и училищата, които посещават, са много важни и в голям процент определят как ще се развие животът им. Също толкова важни са и нашите лекари, които често правят и чудеса.

В тази статия искам да споделя имената на лекарите, на които искам да благодаря от все сърце, които са ми помагали, в които вярвам и дори боготворя. Ще започна с четири имена, които много уважавам и на които в момента искам да изкажа благодарностите си. Ще ги подредя по азбучен ред. След това ще добавя нашите семейни приятели лекари, а после лекари, с които сме общували и са ни помогнали на някакъв етап в живота ни.

Лекари, на които изключително много благодаря

 

1. Д-р Бисер Петров – хирург в Софиямед

Името на д-р Бисер Петров е на голяма почтит в нашата фамилия. Харизматичен, лидер, вземащ бързи и отговорни решения, даващ ценни съвети, знаещ кога какво да направи, изключителен лекар, професионалист и човек. Обожава работата си. Грижи се много за пациентите си – имам чувството, че ги приема като свои дечица и трепти над тях и здравето им. Действа с такава голяма енергия и хъс, никога не знае какво е умора. Усмихнат, сърцат и вечно търсещ нови знания и решения. Когато човек види усмивката му, знае, че нещата ще се подредят.

Преди да го познавам бях слушала много за д-р Бисер Петров от най-различни хора, на които имам доверие – прекрасната ни г-жа Вълкова от ЧОУ „Св. София“ – нашият фамилен ангел-хранител, от приятели, от колеги от БНТ, от други страхотни лекари. Всички произнасяха долу-горе едно заклинание:

„Д-р Бисер Петров – това е Човекът!“.

Говореха за него като за истински бог, който знае какво да прави и как да го направи.

Преди време бях прочела едно интервю с д-р Петров и го споделих във Фейсбук. Отдолу имаше коментар на друга любима наша учителка, но от Американския колеж, която също се произнесе много мило за д-р Бисер Петров и му благодари.

Един петъчен ден реших, че сигурно е съдба, защото от трима различни души, които изобщо не се познават, чух името „Д-р Бисер Петров“. Реших, че е крайно време да се запозная с този вълшебен доктор.

Първите ми впечатления са как идва по коридора пред кабинета си – усмихнат и много лъчезарен, поспря при пациентите си и се здрависа с всички. Хареса ми, че много бързо се ориентира в ситуацията, предлага решения, казва какво точно може да се направи и какво той би направил. Веднага печели доверие. Харесвам такива хора, които не се колебаят, не те мотаят, не шикалкавят, а са отдадени на решаване на даден проблем и действат бързо и отговорно. Напомни ми на нашия личен лекар д-р Субев, за когото ще разкажа също. В рамките на минути д-р Бисер Петров вече е с начертана схема какво да се прави и как да се реагира. Няма страх, няма излишни чуденки, има знания, опит и отговорно решение.

След запознанството ни, се зачетох по медиите и открих много хубави интервюта с него. Много се впечатлих от статията, в която се разказва и за д-р Бисер Петров, и за брат му – д-р Пламен Петров, гастроентеролог в Софиямед, и за техния баща е проф. д-р Милан Петров. Вече знаех какво се говори за тях:

„И д-р Бисер Петров, и д-р Пламен Петров, и д-р Милан Петров са все невероятни лекари!“.

Засега познавам само д-р Бисер Петров, но пък съм решила някой път да се запиша профилактични прегледи при д-р Пламен Петров – видях, че се предлагат много интересни ВИП предложения и пакети за мъже и жени под и над 40-годишна възраст. Веднъж бях на етажа, където е кабинетът на д-р Пламен Петров. Той излезе от асансьора и видя много възрастна дама. Целуна й ръка, а тя се разплака и го помилва по ръката. След това възрастната дама просълзена разказа на всички как този доктор вече 20 години й спасява живота. Това са ми единствените впечатления от д-р Пламен Петров, но от това, на което станах свидетел, разбрах, че е също така добър човек и уважаван лекар като брат си.

Д-р Бисер Петров е един от лекарите, на които искам изключително много да благодаря! Тъй както на мен ми разказваха за него и това, което умее, така и аз сега обяснявам на мои приятели същото:

„Д-р Бисер Петров – запомнете това име!“.

2. Д-р Гюнер Хаджиев – хирург в Софиямед

Млад, чаровен лекар с голямо сърце и с огромна доброта, прекрасен професионалист, изключително скромен и внимателен. Той работи в екип с д-р Бисер Петров. Впечатли ме колко е отговорен към работа си и пациентите. Когато някой е притеснен, успокоява го и му вдъхва кураж. Няма да те изостави в труден момент дори и да е в най-неудобните часове на денонощието. Рядко се срещат толкова отговорни хора. Притежава онази земна чистота на човек, изпълнен с грижа за другите. Зарадваме, когато открих, че се занимава активно и със спорт. Видях, че е във футболния отбор на „Софиямед“.

От сърце му желая да запази тази своя човечност! В професионално отношение той вече се е доказал като голям професионалист. Много му благодаря за грижовността и вниманието!

3. Д-р Любомир Субев – педиатър и личен лекар, „Поликлиниката“

„Поликлиниката“ на д-р Субев
http://www.poliklinikata.bg/

Д-р Субев е наш семеен лекар вече повече от 18 години. Ако досега темата за здравеопазването не ме е вълнувала чак толкова много и не съм се сблъсквала с нея, д-р Субев има всички заслуги за това. Няма проблем, който да не бъде решен от нашия прекрасен д-р Субев. Съвсем искрено съм си мислила:

„Добре, ако се пренесем някъде другаде да живеем, какво ще правя без д-р Субев?!“.

Истина ви казвам, не мога да си представя живота ни без да сме близо до нашия семеен лекар. Каквото и да ни се случи, той винаги знае какво да предприемем. Знае всичко за нас в здравословно отношение за години назад. Тъй като ходим семейно, а дори и семейството на сестра ми, винаги преценява и общото фамилно състояние, за да прецени за нещо по-конкретно. Обаждали сме се от чужбина при пътешествия, обясняваме какво се случва, какво ни има и д-р Субев ни насочва как да действаме. След това винаги проследява и как са се развили нещата.

Много често загрижени родители, които следят сайта ми и внимателно четат всичко, са ме питали кой е педиатърът на децата ми. Все се канех да напиша тази ценна информация в сайта ми – д-р Субев е лекарят на децата ни, а също така и нашият семеен лекар. Имаме ме му пълно доверие за всичко относно нашето здраве. Доверяваме му се и за насоките при кои специалисти да отидем, ако е необходимо при някои ситуации. Когато отидем при д-р Субев на преглед, винаги знам, че нещата ще се оправят бързо.

Благодаря му от все сърце за всички грижи и помощ през всичките тези години!

Благодаря и на прекрасните медицински сестри в „Поликлиниката“ – Ради и Рени!

4. Д-р Елисавета Попниколова – педиатър,  „Поликлиниката“ и 22 ДКЦ

Д-р Попникова работи в екип с д-р Субев. Това е толкова мил, знаещ и отговорен лекар. Има невероятен подход към децата. Знае всичко за нас в цялата ни фамилия и взема винаги най-точните решения. Няма да остави човек в беда и винаги ще реагира, за да му помогне. В същото време е толкова енергична. Все се замислям кога почива и как всички тези проблеми на хората не я сломяват, а винаги е в готовност да действа и да лекува.

Д-р Попникова работи в „Поликликата“ на д-р Субев и в 22 ДКЦ до Орлов мост. Това е лекар, на който също имаме пълно доверие и го посещаваме от много години.

Сърдечно благодаря на д-р Попникова за всичко през всичките тези години!

Наши семейни приятели лекари, на които искам да благодаря

klee-941597_640

Приятели от студентските години, които станаха прекрасни медици

Големи късметлии сме да имаме такива приятели от най-сладките години – студентските, а след това да се превърнат в успешни доктори.

Д-р Константин Руйчев – мениджър във фармацевтична компания, във важен за мен момент без да щади време и сили ми даваше ценни съвети. Красив, чаровен, изключително умен и успешен!

Д-р Стоян Пеев – уролог в „Пирогов – истински приятел, който бързо ще помогне със съвет и насока какво да се прави, много ми е драго, когато чувам други хора да говорят с възхита за него

Д-р Красина Личева – акушер-гинеколог, МБАЛ Надежда – Красина е наша кума, тя е не само красива, умна, но и страхотен лекар. Чета статии за нейни „бебенца“ и винаги много й се радвам и възхищавам.

Д-р Владимир Чучумишев –  акушер-гинеколог, женска консултация, фетална медицина - „Клиника Малинов“ - Влади винаги е бил невероятен човек с огромно сърце. Толкова съм щастлива, когато чета чудесни отзиви и за работата му. Той е и мой кумец.

Д-р Емилия Чучумишева – невероятен човек и приятел, русенка като мен, насочи се към фармацевтичния бизнес, винаги ми дава ценни съвети по здравни въпроси

Д-р Лилия Рязкова – офталмолог – Ресбиомед – много добър, интелигентен и скромен човек, прекрасен професионалист, възползвали сме се от уменията й и опита й като очен лекар

Д-р Димитър Антонов – кожен лекар – работи в Германия – той е един от най-големите приятели на съпруга още от детските години и СМГ. Свръхумен и интелигентен, много внимателен и добър човек, изключителен професионалист.

Д-р Олга Антонова – генетик – много умна и начетена дама, скоро разговаряхме с нея по въпросите за генетиката. Впечатлих се от много неща, за които ми разказа от дейността си.

Д-р Александър Райнов – УНГ в ИСУЛ – Д-р Райнов отдавна е голямо име в своята област. Не само се познаваме от студентските години, но сме били и негови пациенти.

Семейни приятели лекари

Д-р Цонка Луканова – хирург във ВМА – мил, внимателен, знаещ човек и лекар, който винаги ми е давал безкрайно ценни съвети и насоки

Д-р Хари Станчев – уролог в УМБАЛ „Света Анна“ – познаваме се не по здравословна линия, а като родители. Изключително свеж човек с хубаво чувство за хумор.

Д-р Яна Николова-Трифонова – зъболекар – познаваме се покрай големите ни деца, давала ми е много бързи съвети

Благодаря на всички приятели лекари!

Лекари, с които сме общували и искам да благодаря

luck-2722470_640

Д-р Анна Чорбова – акушер-гинеколог – и трите деца в нашата фамилия (Ники, Вики и племенничката ми Иринка) са родени под грижите на д-р Чорбова. Няма да забравя, когато раждах Ники, гледах я и си мислех каква красива лекарка имам. Първата бременност я проследи д-р Нецов, но се забавих с раждането на Ники с няколко и ме пое д-р Чорбова. Така всички бебета в нашата фамилия станаха и нейни. Винаги ми е давала много точни съвети и насоки.

Д-р Георги Ангелов – зъболекар – невероятен човек и лекар, с когото се запознахме в момент, когато спешно трябваше да се извади зъбче на малкия ни син, а нямаше кой да ни съдейства. Една друга зъболекарка направо ни изхвърли от кабинета си. През интернет намерих координати на Д-р Ангелов, разплакана му обясних какво става, той веднага реагира и ни прие. Оттогава се доверяваме на неговите грижи. Съпругата му също е зъболекар. От нейни пациенти чувам само прекрасни отзиви.

Д-р Петко Бакърджиев – зъболекар – той е голямо име и професионалист, любител на класическата музика, която звучи в кабинета му, помага на цялата ни фамилия и веднага дава съвети при по-заплетени казуси. Прекрасен е и синът му д-р Петър Бакърджиев, който преди години единствено успяваше да се справи с големия ни син, когато беше малък – пускаше рок музика и двамата се разбираха чудесно.

Д-р Емил Клайн – хирург стоматолог – големият ми син общува съвсем скоро с д-р Клайн при ваденето на мъдрец

Д-р Росица Денчева – кожен лекар – дълго си търсихме такъв специалист, доста добри отдавна вече не работят в България. Нашият приятел д-р Димитър Антонов ни насочи към д-р Денчева. Много фин човек, дама, изключителен професионалист. Хареса ни и сме вече нейни пациенти.

Д-р Стоян Алексов – патолог – изключителен професионалист и сърцат човек, който приема винаги присърце проблемите на хората и търси начин да помогне

Д-р Любов Симеонова – онколог – млад и много начетен лекар, за който мои познати предвиждат голямо бъдеще

Д-р Ивелина Панджарова – онколог – млад лекар с много знания и нюх за ситуацията, русенка (а това значи много за мен)

Д-р Цветан Алайков – хематолог, Софиямед – спокоен лекар, който преценява внимателно ситуацията. Работи в екип с д-р Спасова и д-р Шиваров.

Д-р Велизар Шиваров – клинична имунология, Софиямед – имам съвсем малко впечатления от д-р Шиваров, но съм впечатлена от биографията му и от факта, че е работил с нобеловите лауреати по медицина

Д-р Димитър Марков, д-р Снежанка Дойчинова и д-р Добричков – съдова хирургия, Софиямед – в екипа им има много добри специалисти

Д-р Елена Цолова-Стаменова – невролог, Софиямед – не сме общували лично, но помогна скоро на мои близки

Д-р Томов –  гастроентеролог, „Св. Анна“ – добър лекар и много човечен

Д-р Николай Филипов – ортопед в Евровита – много добър лекар, спокоен и човечен, на няколко пъти сме  ходили при него, изключително много ми помогна със съвети и насоки, когато големият ми син си счупи крака преди време

Д-р Григор Сиришнишки – ортопед в спешния кабинет към Клиниката по детска ортопедия и травматология в Пирогов – попаднахме в спешния кабинет по време на негово дежурство, когато големият ми син си счупи крака, успя да намести коста без да се налага операция, а счупването беше сериозно

Д-р Мария Праматарова - офталмолог в „Пирогов“ – един от специалистите, с които работи личният ни лекар д-р Субев, многократно сме ходили при нея на профилактични прегледи, много чаровна, стилна и любезна дама и прекрасен лекар

Д-р Албена Бъчварова – алерголог в „Детско здраве“ – още един специалист, с когото работи д-р Субев и когото посещаваме, прекрасен лекар и мил човек

Неотложната медицинска помощ на СОТ 161 – преди време родител от нашето училище ми спомена за тази опция към СОТ. Веднага се възползвахме. Идват много бързо и са добре оборудвани.

Благодаря на всички лекари!

А вие на кои лекари искате да благодарите? Пишете под публикацията във Фейсбук тук.


 

Много хубава инициатива се роди под поста във Фейсбук със статията. Поместват се и коментари с благодарности към любими лекари. Ще ги вградя в статията, за да не се загубят в потока от информация във Фейсбук.

Благодарност към д-р Бисер Петров от Софиямед:

Благодарност към всички лекари:

Благодарност към д-р Чилингирова от „Св. Екатерина“:

Благодарност към д-р Бобев и екипа му във Втора хирургия на Окръжна болница – Варна:

Благодарност към Клиниката по изгаряния в Пирогов:

Надявам се с публикацията не само да изкажа благодарност на тези професионалисти, но тя да е полезна и на всички читатели на „Данибон“. През лятото се рових доста по здравни тематика. Има много информация за лекари, но ми липсваше едно важно нещо – човек, на когото имам доверие (блогър или журналист) да ми опише от свое име на кои лекари има доверие, кои са неговите лекари. Все още в тази сфера най-ценната информация се разпространява от уста на уста, нещо, което в темата за образованието отдавна е преодоляно, и мисля, че за това „Данибон“ има заслуги. Това също беше важна причина да опиша имената на докторите, на които благодаря, на които имам доверие и кои са направили много за мен, семейството ми, близки и приятели.


Четете още:

🔴 “Над смълчаните полета” за “Бойко песнопойко”

🔴 Деси Банова призна: Бях на косъм от смъртта!

🔴 Прогноза: Северин ще лежи 30 г., няма алтернатива на самопризнанията





Източник: danybon





Коментари

горе