Синьото – неутралният шик



Преди седмица тържествена вечеря в музея “Орсе” в Париж събра световните лидери и техните половинки. Разбира се, след събитието една от обсъжданите теми в медиите бяха тоалетите на ВИП гостите. А фокусът падна върху синия цвят, който беше избран от много от присъстващите дами, включително и Брижит, половинката на френския президент Еманюел Макрон, с когото бяха домакини на официалната вечеря. А фактът, че първата дама на Франция се е спряла на този цвят, го превръща в абсолютен тренд. Не само, че Париж е модна столица на света, но и самата Брижит Макрон успя да се наложи като еталон за изключителен стил.

Еманюел и Брижит Макрон СНИМКИ: РОЙТЕРС

Синьото е подходящ избор за всякакви поводи, защото не спада към претенциозните и екстравагантни тонове. Не се набива толкова на очи, в същото време такива тоалети изглеждат стилно и се определят като неутрален шик. Ненапразно присъства трайно в бизнес облеклото, но е и чест избор за официални събития, при които протоколът изисква семпли, но елегантни тоалети, без излишна показност и екстравагантност. За тези поводи обикновено най-лесният и безопасен избор, с който не може да се сбърка, е черното. Но когато жената държи да бъде различна, без да излиза от рамките на протокола – синьото е едно от най-удачните предложения.

Фамилия Ердоган

На срещата в Париж

към него посегна не

само домакинята

Брижит Макрон

В този тон се появиха още доста от гостенките – хърватската президентка Колинда Грабар-Китарович, съпругата на украинския президент Петро Порошенко – Марина

Хърватската президентка Колинда Грабар-Китарович и съпругът

. В синьо бяха също Мая, половинката на македонския президент Георге Иванов

Георге Иванов и половинката му Мая

, първата дама на Румъния, сини детайли в тоалета имаше и Емине Ердоган, съпругата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. С вталена синя рокля с актуалната дължина до средата на прасеца и с малки волани вместо ръкави се появи Десислава Радева. В тон с тоалета ѝ бе вратовръзката на съпруга ѝ – българския президент Румен Радев.

Интересът в световните медии, който предизвикват срещи на такова високо ниво, е превърнал и първите дами в диктаторки на модния стил, подобно на холивудските актриси и музикалните звезди. Това означава, че синьото със сигурност ще присъства във водещите колекции през следващите няколко сезона. Първи за това загатнаха дефилиращите по червения килим.

Камила Кабело на наградите на MTV

Наградите “Оскар” освен като най-престижното събитие в света на киното, се наложиха и като място, на което най-добрите дизайнери показват своите идеи за предстоящите сезони, обличайки участниците в церемонията. На последното им издание, което бе в началото на март, редица популярни имена блеснаха със сини рокли. Цветът присъстваше както на самото официално събитие,

така и на партитата,

които неизменно

съпътстват наградите

Никол Кидман на наградите “Оскар”

В този тон под светлините на прожекторите застанаха звезди като Лидия Хърст, Никол Кидман, Патрисия Кларксън, Дженифър Гарнър. Синьото избра и станалата скандално известна Моника Люински. С рокля в същия цвят, но в комбинация с бяло певицата Камила Кабело получи своите призове на европейските музикални награди на MTV, на които тя се оказа и големият победител. По червения килим в Кан отново в синьо се разходи легендата Хелън Мирън.

Патрисия Кларксън

Хелън Мирън в Кан

Моника Люински на едно от партитата, съпътстващи оскарите

Лидия Хърст на едно от партитата покрай оскарите

Дженифър Гарнър също бе в синьо на наградите “Оскар”.


Четете още:

🔴 Трикове за намаляване на солта в менюто ни

🔴 МИРО - Печат от моята душа

🔴 1 500 лева глоба за агресия на пътя





Източник: 24 часа





Коментари

горе