Лечебната сила на чесънаВсички знаем на какво са ни учили бабите и дядовците, а именно да хапваме чесън, за да държим доктора далеч. Съвсем вярно се оказва и до ден днешен. Освен много вкусен за различни ястия и салати, чесънът е великолепен за здравето ни.
 
Чесънът много успешно укрепва имунната система и е добър в борбата с кашлица, бронхит, белодробен хиперемия. Особено полезно е да се консумира през зимните и пролетните месеци. При първи симптоми на настинка е идеално да се изяде една скилидка чесън в мед. 

Чесънът съдържа фосфор, калций и желязо, йод, алицин и алисатин. Той е полезен при диабет. Маслото от чесън помага при лечението на страничните ефекти на диабета.
 
Той е полезен при хипертония. Когато човек има високо кръвно, алицинът в чесъна действа отпускащо на кръвоносните съдове. Чесънът се бори и с тромбозите 

Всекидневната употреба на чесън помага да се отстранят проблемите с храносмилането. Дори раздразнения на храносмилателния тракт могат да бъдат отстранени с чесън.
 
Използваме чесъна повече от три хиляди години. През Първата световна война хирурзите са използвали чесъна за антисептик при лечение на рани.
 
Чесънът е богат на селен, кверцетин и витамин С, което помага за лечението на очни инфекции и болести. При болки в ушите се използва чесън, защото той има противогъбични и антибиотични свойства. 

Чесънът е отличен източник на витамин В6, който е необходим на човека за образуването на нови клетки и поддържането на имунната система. Витамин В6 помага човек да се справи с промените в настроението и депресията.
 
Той помага и в борбата с импотентността.


Четете още:

🔴 Кристиан Костов прави фурор в Китай

🔴 Българин работи в Холувуд за 167 000 долара в секунда

🔴 Какво да правим когато сме болни

Източник: Дарик

Коментари

горе