Треньорка, преборила рака, в брак с непознат мъж, загубил жена си от болестта



“Най-тежкият момент за семейството ми беше преди 2 години, когато загубихме нашия татко, моят съпруг. Това се случи, докато бях в операционната. Отстраняваха ми тумор от гърдата. На сутринта се събудих щастлива, че всичко е минало наред и... разбрах, че мъжът ми си е отишъл същата нощ.” Това разказа 51-годишната Таня Райкова пред камерите на Нова тв преди няколко дни. Тя успява да се съвземе след загубата и цялата мъка от нея и сега е готова да намери щастието. Заради това е решила да се пробва за новия сезон на риалитито “Женени от пръв поглед”.

В него трима мъже и три жени, които не са успели да намерят или по някакъв начин са загубили любовта, сключват брак с напълно непознат, когото виждат за първи път на сватбата си.

51-годишната Таня Райкова е сред участниците, които екип от професионалисти подбира по определените критерии, и е на път съвсем скоро да се омъжи.

Таня е от София и треньор по художествена гимнастика. Заради това е и отраснала по залите. През 2004 г. тя извежда един от отборите си до участие в световно първенство по естетическа групова гимнастика в София.

Била е треньор на

националния отбор

на Филипините,

с който участва на шампионата на Азия през 2017 г. Таня е съдийствала на над 23 състезания и световни първенства по художествена гимнастика в България.

Въпреки всички успехи в спорта най-голямото ѝ постижение са нейните 2 деца и тримата ѝ внуци. “Това е истинското щастие - семейството, уютът и да има при кого да се прибереш вечерта”, казва Райкова. Колкото и да е голяма обичта между нея и децата ѝ, на нея ѝ липсва мъжът в къщата, откакто го няма покойния ѝ съпруг. Затова сега вече е готова да поеме по нов път и да се впусне в уникалния тв експеримент.

С много сходна на нейната съдба е и човекът, на когото се спира за нея екипът от експерти на “Женени от пръв поглед”. Той също е загубил любящата си съпруга, и то от болестта, която Таня Райкова успява да пребори.

55-годишният Светозар Филипов е от София и работи като консултант ресторанти за контрола на качеството. “Преди две години загубих съпругата си. Катя почина от рак на гърдата. Имахме щастлив брак, в който и двамата се чувствахме като младежи. Отгледахме две прекрасни деца, макар и създадени от предишните ни бракове. И двамата вече са големи, всеки е поел по пътя си...

Катя ми остави

завет, преди да

почине - да

продължа живота си

и да не се страхувам от това да обикна отново. Тук съм, за да намеря отново жената, която ще вдъхне живот както на дома ми, така и на мен самия”, разказа Светозар при представянето си.


В последните няколко години той трябва да мине през много изпитания - не само че любимата му вече я няма, но и заради лъжесвидетели остава на улицата без нищо. Заключват вратите на дома му и той е оставен по къси панталонки и еспадрили сам да се оправя. С помощта на приятели намира малка къща, която пак благодарение на близки успява да приведе в нормален за живеене вид. Там влага и голямата си страст - антиките. “Понякога намирам много ценни съкровища, които реставрирам. Има нещо магично в това. Определям самия себе си като антика. В момента реставрирам етаж от семейната къща. Правя всичко с двете си ръце и влагам сърцето си, за да мога да го направя комфортно за живеене. Единственото, което ми липсва, е жена, която да вдъхне живот”, казва Светозар.

За първи път в

предаването влизат

участници с деца

от предишни връзки

Такава е и 33-годишната Василена Деспотова от София, която има момиченце на 5 г. “Раждането на дъщеря ми беше най-щастливият момент в живота ми. Отглеждам я сама, а с баща ѝ прекъснахме всякаква връзка преди време. За мен е изключително важно човекът до мен да се разбира с нея и да иска да е до нас в пътя ни занапред.

Бащата не ме

подкрепяше изобщо

и аз изкарах почти

цялата си

бременност сама”,

разказа Василена. Самата тя не знае как детенцето ѝ ще приеме брака ѝ с непознат.

Василена се занимава с онлайн продажба на дрехи - има свой виртуален магазин. “Модата ми е страст, която реших да превърна и в своя професия и съм много щастлива. Важно е за мен да се поддържам във форма - обожавам да тренирам и не пропускам да посетя любимия си фитнес поне няколко пъти седмично.

Спортът ме кара да се чувствам жива и винаги ме разведрява. Чувствам се, сякаш вече ми е трудно да намеря правилния човек за себе си и това ме притеснява. Имам нужда да мога да разчитам на някого, да знам, че ще бъде до мен и ще е честен - не съм попадала на такъв мъж досега”, казва тя. Заради това и самотата се е превърнала в неразделна част от живота ѝ. За нея специалистите се спират на мъж, който отдавна иска да създаде свое семейство и мечтае за дете. 41-годишният Никифор Гергов от София е приключил седемгодишна връзка с жена, за която е бил сгоден. Той ѝ предлага брак, тя приема да стане негова съпруга и да имат семейство. Но един ден Никифор открива противозачатъчни хапчета в чантата ѝ.

“За нещастие, се наложи да развалим годежа, когато

тя ми призна, че не

иска да има деца и

да гради семейство

с мен

Аз мечтая да имам деца и за мен това е много важно - затова нямаше как да остана с нея”, обясни той.

Освен че много иска да има дете, а Василена вече има момиче, ги свързват и работата им, и хобитата. Тя се занимава с дрехи, а той с организацията на внос и износ на стоки на летище София. Василена не може без тренировките във фитнеса, а Никифор често играе тенис на маса, като спортът му помага да разпусне и да се чувства активен.

Той обича и уюта на дома. За Никифор е важно къщата му да е винаги подредена и изрядна и сам се грижи с много любов за дома.

От една година насам обаче му се налага да прави това сам. Тогава приключва последната му връзка.

В “Женени от пръв поглед” влиза и млада попфолк певица. 23-годишната Ивана Андонова пее от малка, пробива на сцената в група, а сега се изявява под артистичния псевдоним Ивайла.

“Като малка бях палаво и темпераментно дете, винаги съм обичала музиката и съм си мечтала да имам запомняща се кариера. Родителите ми ме подкрепиха и ето, днес съм певица в голяма музикална компания”, разказа Ивана. Тя започва музикалната си кариера с трио “Карамел”, но не след дълго го напуска, за да се развива солово.

Пилотната ѝ песен

се казва “Каката”

Ивана е от хората, които вярват в знаците на съдбата. Миналата година отива специално до храма на баба Ванга, където си пожелава много скоро да стане булка. На сватбите на нейни приятели два пъти хваща букета.

31-годишният Мерал Асенов е човекът, с когото тя ще сключи брак. Той е от Добрич, но от години живее в София. Мерал се занимава с парични преводи, но преди това е сменил доста професии. Дълги години се e занимавал с туристическа дейност, работил e в едни от най-големите хотели по света. Амбицията му да се развива професионално го е лишила от личен живот. Макар да е самостоятелен от малък, за Мерал семейството играе изключително важна роля във формирането на личността му.

Той губи баща

си преди 3 г.,

а това го кара да се замисли, че вече му е време да създаде собствено семейство.

“Още от малък обичам да съм център на внимание и винаги се стараех да се конкурирам с по-големите. Бързите коли са моята страст и обожавам да карам в свободното си време. Имам две коли, една за удоволствие и една за бизнес, както се казва”, разказа Мерал пред камерите.

И той, и Ивана признават, че са готови за деца. Но дали и трите двойки ще останат заедно, само времето, а и Нова тв ще покаже.

Клиничният психолог Милена Каменова:

Търсим сходства,

които да изграждат

близост, и различия,

които да обогатяват

Милена Каменова е част от екипа, който подбира участниците в риалитито на Нова тв. Тя е семеен консултант и клиничен психолог. През последните 10 години е създател и ръководител на много социални и творчески проекти за интеграция, изграждане на социални умения и свързване между поколенията.

- Как експерт като вас разбира кой е подходящият партньор за един човек, г-жо Каменова?

- Стремим се да намерим партньор, който би бил интересен и привлекателен за човека, но и който би стимулирал неговото развитие и израстване. Търсим сходства, които да изграждат близост, и различия, които да обогатяват. Процесът на избор на експертите се определя от познанията ни за човешкото функциониране в семейна среда и в двойка, на интуицията, основана на опита ни, и на анализ на нуждите на конкретния човек по отношение на бъдещите му взаимоотношения с партньора.

- По какви критерии събирате двама души в двойка - сходни интереси, съдби?

- Разглеждаме външни и вътрешни характеристики на участниците и търсим пресечна точка между заявените техни предпочитания за желан партньор и нашата преценка като специалисти.

Освен критериите възраст, образование,

социален статус, интереси, визуални

предпочитания, чрез различни

психологически методи изследваме

в по-голяма дълбочина личностните особености на участниците. Запознаваме се с нивото им на осъзнатост и зрялост, с емоционалността и моделите на поведение, които проявяват във взаимоотношенията, с трудностите, през които са преминали, с травматичния им опит, с ценностите и светогледа им. На базата на цялата тази информация можем да съберем двама души в двойка.

- Какви са хората, които не само се съгласяват да участват в тв формат, но и да видят съпруга/съпругата си за първи път на сватбата?

- Това са хора, които са склонни да поемат риск в името на възможностите. Повечето от тях са достигнали до етап в живота си, в който усещат нужда от промяна и готовност за нов екзистенциален избор. Освен това те подхождат авантюристично и с романтична нагласа към ситуацията, защото изпитват удоволствие от преживяването на силни емоции. Най-важното е, че потребността им да имат човек до себе си е много силна, а това превръща мотивацията им в смелост.

- Има ли рецепта за хармонична връзка?

- Хармонични са тези връзки, в които партньорите имат усещане за сигурност, автентичност и благополучие. Всяка щастлива двойка намира своя уникален начин да постигне това усещане. От ключово значение е готовността на хората да поемат лична отговорност в отношенията и желанието им да работят върху уменията да проявяват обичта си. Много е важен балансът – между близост и лично пространство, забавление и развитие, доверие и свобода, изразяване и чуване. Със сигурност в основата на добрата връзка с партньора стои добрата връзка със себе си, защото личното развитие и емоционална зрялост правят комуникацията осъзната и любовта съзидателна.


Четете още:

🔴 Италианската област, в която "булгар" е на всяка крачка, а местните се кланят пред син на хан Кубрат

🔴 Бивш военен насочи газов пистолет срещу деца, бил е пиян

🔴 Държавата дава до 2000 лева за новородено бебе, ако отговаряме на тези условия:





Източник: 24 часа





Коментари

горе