Косата ви изглежда повяхнала и не задържа обем? Ето как правилно да я мием, за да не губи обем и блясък:



Проблемите с косата са най-често срещаните за всяка жена. Рядко ще намерите дама, която да се похвали, че е напълно доволна с това, с което природата я е дарила.

Често ли се налага да миете косата си, но косата ви все още изглежда повяхнала и изобщо не държи обема? Бързо се омазнява, а връхчетата са сухи и заплетени?

Това може да се дължи на най-баналната причина: неправилно измиване на косата . Освен това, ако сте един от онези, които често мият главата си, трябва да помните, че този навик може да навреди не само на косата, но и на скалпа.





Факт е, че с всяко миене отмиваме не само шампоана, но и защитния слой от скалпа, което води до още повече мазнина и дразнене.

Ето защо специалистите-трихолози съветват как точно да мием косата, за да не губи обем и блясък дълго време :

миене на косата

  • Изберете правилния шампоан за вашия тип коса. Така например за боядисана коса вземете шампоан без сулфати, а сулфатният шампоан е подходящ за неоцветена коса.
  • Ако използвате балсам, то той трябва да се прилага само върху върховете, а не по цялата дължина. Няма да е излишно да използвате регенерираща маска веднъж седмично или две.
  • Шампоанът трябва да се втрива с масажни движения в корените на косата. Връхчетата не трябва да се докосват. За тях има балсам.
  • Изплакнете старателно косата след използване на шампоани, маски, балсами. Не нанасяйте прекалено много от средството върху косата си. За процедурата по измиване се нуждаете средно от 1 чаена лъжичка.
  • Не бива да разресвате влажната коса или да я усуквате и увивате като тюрбан с хавлиена кърпа, както и да я връзвате на опашка или кок. Това ще увреди структурата на косъма.


Четете още:

🔴 Жаси, асестентката на Румен Луканов от Сделка или не-Трудно може да я познаете днес-Ето с какво се занимава!

🔴 Кога се пада Черешова Задушница 2019

🔴 4-годишно момче към баща си: Татко, идвай си вкъщи, мама не може да се събуди!





Източник: За Жената





Коментари

горе