Вкусът от едно време, когато сладоледът се мажеше с лъжица: 2 съставки и взривяващ сметанов аромат



Спомняте ли си времето, когато сладоледът се продаваше на колички на улицата, а усмихнатият чичко слагаше с обикновена лъжица неправилни (но адски вкусни) топки във фунийката? Този вкус не може да се сравни със всички съвременни вариации на сладоледа, коя от коя по поетични и пълни с бисквити, шоколад, ядки и разни екзотично звучащи добавки.

Ако ви е носталгично за онзи истински сметанов вкус , който сладоледът имаше някога, днес ще ви дадем рецептата на истински сметанов сладолед . При това домашен.





При това от само 2 съставки! Това е основната рецепта, която може да разнообразите с шоколад или плодове, в зависимост от вкуса си. Става много вкусен и перфектно освежава при горещо време.

домашен сметанов сладолед

Необходими продукти:

  • 500 мл сметана 33-35% масленост (животинска)
  • кондензирано мляко - 250 мл




За шоколадов сладолед:

  • черен шоколад - 50 гр.
  • какао на прах - 1 ч.л.

Приготвяне:

  1. Тъмният шоколад се начупва на парчета и поставя в купа. Добавете към него няколко лъжици сметана и поставете на котлона на водна баня, докато се разтопи. Добавете какао на прах и разбъркайте. Получената маса се охлажда до стайна температура.
  2. Студената сметана се изсипва в дълбока купа и се разбива на ниска скорост, докато леко се сгъсти. След това се добавя кондензираното мляко и се бие на средна скорост на миксера до пухкава смес. Не е необходимо да стават твърди връхчетата на сметаната.
  3. Готовата смес се разделя на 2 части. Добавете шоколад към едната и разбъркайте. И двете смеси се прехвърлят в подходящи за фризер съдове и се поставят във фризера за 4 часа.
  4. След определеното време сладоледът е готов за опитване!

По желание добавете ядки или натрошени бисквитки, а защо не и пасирани плодове. Изборът е ваш!


Четете още:

🔴 Всички жени трябва да се пазят от мъжете от тези зодии

🔴 Оригинални тиквички-Малко кайма, лук и домати и стават фантастични

🔴 Проф. Александър Чирков: Тараторът спасява сърцето в жегите!





Източник: За Жената





Коментари

горе