Д-р Дейвид Доусън: Киселина в малините доказано предпазва от рак



Едни от най-вкусните горски плодове, които имат и невероятна полза за здравето, са малините. Молекулярният биолог и патолог д-р Дейвид Доусън твърди, че съдържащата се в тях елагова киселина има уникалната способност да предпазва от ракови заболявания.

„Елаговата киселина е доказано, че унищожава туморните образувания в организма“ –

казва д-р Доусън и допълва ползите от тези вкусни плодове:

„Малините съдържат още изобилно количество на витамини А и С, фосфор, магнезий, калий и калций – все важни елементи. Без тях организмът ни не би могъл да съществува.“

Така полезната за здравето ни елагова киселина освен във вкусните червени плодове, се съдържа още в наровете и ягодите.






Как да приемате малините, за да може ефектът от елаговата киселина да бъде най-добър за здравето?

Вкусните малини може да консумирате сурови като ги хапвате цели или намачкани с вилица или с пасатор. Една купичка дневно е достатъчна, за да противодейства полезната киселина на туморите в тялото ни. Друга опция е да смесите малините с малко количество нискомаслено кисело мляко.

Пресният сок от малини също е полезен. Правете си го в периода на зреене на тези плодове – от разгара на лятото до края на есента. Пийте по една чаша пресен сок от малини всяка сутрин на гладно. Би било добре, ако може да си приготвяте и през останалата част от деня сок от малини. Няма ограничения в приема.

малините предпазват от рак

И ако си мислите, че само плодовете на малините са полезни – грешите.

Листата на малиновия храст също са много добри за човешкото здраве.

Ето и една лесна рецепта, която може да правите целогодишно при тези заболявания:

Поставете една супена лъжица листа от малини в 300 мл вряла вода. Оставете за около 20 минути да се запари – така листата ще пуснат най-лечебните си вещества. Приемайте в случай на стомашни киселини, катар, диария, затруднено храносмилане. Препоръчва се и за колики при бебета. С тази запарка може да си правите гаргара при болки в гърлото или възпалени сливици. Лекувате като джабурите тази отвара афти, кървящи венци и лош дъх.





Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!


Четете още:

🔴 Когато дариш един мъж с дъщеря, ти го даряваш с любовта на живота му!

🔴 Нончо Воденичаров починал заради отровна змия

🔴 Вкусът от едно време, когато сладоледът се мажеше с лъжица: 2 съставки и взривяващ сметанов аромат





Източник: delo.bg





Коментари

горе