Патладжан пържен с яйце, домашното ястие, което ще ви промени цялостно мнението за този зеленчук



Изглежда, че патладжанът е създаден от природата специално за мързеливите домакини . Приготвя се лесно, няма да го развалите с никаква подправка, може да го приготвите за гарнитура, за лека закуска и пък за основно . 

Пържен патладжан - изглежда елементарно ястие и е . Не е необходимо да знаете някакви трикове за готвене, просто ви трябва един тиган и лопатка ... Вземете го и изпържете! 





Съставките

Яйце 3 бр

Слънчогледово масло 4 супени лъжици

майонеза 1 ч.л.

чесън 1 скилидка

Черен пипер (смлян) 1 щипка

патладжан 2 бр

магданоз

сол 0,5 ч.л.

лук 1 бр

 





подготовка

Ссмесете яйцата, подправете ги със сол и черен пипер. Обелете патладжана и нарежете на едри кубчета. Прехвърлете патладжана към яйцата, разбъркайте старателно.


Покрийте съда със залепващо фолио и поставете в хладилник за един час. Периодично разбъркайте съдържанието, така че яйцата да накиснат патладжана равномерно.


Нарежете лука, както искате. Загрейте олио в тиган и запържете лука до златисто кафяво. След това го сложете в купа. Смелете магданоз и чесън.


Поставете патладжанът, заедно с течността, във вече загрят тиган . Запържете до хрупкавост, около 10 минути, като разбърквате няколко пъти. След това добавете лука и разбъркайте. 


Последно добавете магданоз и чесън, разбъркайте и свалете от котлона. Можете да добавите лъжица майонеза или заквасена сметана по ваш вкус. Разбъркайте и сервирайте.





Както можете да видите, рецептата не се различава по сложност и съставки. Но, повярвайте ми, вкусът е много специален: нежен и приятен. Това е чудесна вечеря към всяка маса. 

Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си!






Четете още:

🔴 По-рано или по-късно е добре да раждаме-Плюсовете и минусите на ранното и късното раждане

🔴 От първо лице: Раят на бохемите - негово парти величество Миконос

🔴 3 моркова, 6 дни и забравих какво е тахикардия





Източник: За Жената





Коментари

горе