Невероятната история на българския Остап Бендер, арестуван в САЩ



51-годишният Неделчо Владимиров, обвинен за прането на над 400 000 щатски долара, е купил луксозно жилище в София. Той заявил пред свои роднини, че има намерение всяка година да се сдобива поне с по един имот, които след това да дава под наем и да препродава. Българинът, арестуван в САЩ, за схема за кражби, е бил у нас последно миналото лято, пише Lupa.bg.





А на близките си в България казвал, че бизнесът му потръгнал отлично в последната година и че печалбите му от честен труд като търговец на електроника се утроили. Всъщност Владимиров използвал наркомани, на които поръчвал да крадат вещи, които след това препродавал на по-ниски цени. В организираната от него мащабна схема били замесени още 15-20 души, зависими от наркотици. Както стана ясно от изявлението на наблюдаващия прокурор Майк Стюарт, нашенецът е продал над 4000 крадени вещи за над 400 бона.





На яхта през 2014 г.
Владимиров е в САЩ от 1997 г. Преди това е опитал да емигрира в Германия, но не му се получило. Спечелил случайно "зелена карта", с която се установил първо в столицата на мормонската църква Солт Лейк Сити, където завършил колеж с компютърна специалност. По-късно се мести във Вирджиния, където живее и създава второ семейство, а и където е арестуван. Владимиров има по-голям син от първия си брак, който обаче живее у нас.
Синът на Владимиров - Александър, на екскурзия с баща си в Ню Йорк





Неделчо Владимиров рядко се връщал в родината си, разказват негови близки, но когато го правел, винаги ги радвал с шикозни подаръци. При последната си визита "оборудвал" всичките си роднини с последни модели мобилни телефони, най-вероятно придобити от криминалното му деяние отвъд Океана под официалното име на "магазина" - "The mobile pawn shop". Иначе правел впечатление със задълбочените си познания и в американската, и в българската политика и пазари.
Обвиненията срещу Владимиров засега са за пране за пари. Разследването продължава.


Четете още:

🔴 Такса "рецепта"!

🔴 Препарирани пеперуди родиха голяма любов и сватба

🔴 В Румъния: Германски тинейдъжри - държани "като роби"





Източник: България сега





Коментари

горе