Мазните борби на гражданина Петров с винетки, гишета, тиквите от телевизора...



(Бел. ред. – вдъхновено от разправията за придвижване с винетки до периферни села квартали на София, тъй като пътищата не са на общината, а на АПИ – как се реши въпросът виж по-долу)

Един тип си затворил улица в Своге. Хоп – бариера – тупик.

Друг тип си купувал старо месо, ама тонове. Преработвал и продавал на нас – балъците.

Няколко типа пък внесли неизвестно откъде и неизвестно колко бали с боклук. Не се знае и откъде са минали тия боклуци.

Един тип пък си купувал съкровища.

Едни пък други типове, сменят касовите апарати, когато им скимне. Те се известни типове.

И т. н….





А пък една типка иска хората да си купуват винетка, за да стигат до едни квартали на София, …та да й шибнат един зад врата…

Животът на територията, откакто ни управлява таекуондиста, се превърна в мазни борби.

…На тепиха е Петров. Урааа, Петров спечели борбата, трето място за нашия борец….
Ураааааа!

Кариерата на Петров тръгва от Панчарево. Сутринта нашият герой се качва в колата и се промъква майсторски по пътя за София, под камерите за винетки. Той рискува 70 лева глоба, но рискът си заслужава, защото Петров трябва да заведе детето Миме в училище, да се изучи Мимето и да се махне от Панчарево и въобще. Но това – после. Сега Петров трябва да се пребори, освен с камерите и с други неща.

На Петров му предстоят няколко неравни борби. Затова се намазва с олио. Трябва да отиде до общината и да вземе документи за регистрация на лавка, защото иска да си открие лавка. След като оставя Мимето в училището, Петров стига до общината. Той се приближава тихо към гишето за документи за регистрация на лавка, откъдето изненадващо и подло изскача шефът на отдел документи за лавки и го тръшва изненадващо с един суплекс, но Петров се изправя и отговаря на удара. След неравна едночасова борба, Петров се добира до документа и запъхтян се мята в колата. Там се донамазва с олио.





За да отвори лавка в Панчарево, Петров трябва да продаде една гарсониера в Младост 4. За целта се отправя към службата, която дава документи за продажби на гарсониери. Нарежда се на опашка от 238 хора, които също са се подготвили за мазните борби через намазване с олио. Има и луксозни, които са намазани със зехтин „Екстра върджин“. Те продават тристайни. Петров е 708-и номер. След 6 часа, Петров държи в ръката си документ за продажба на гарсониера. Набързо той се отбива на три протеста срещу разни неща и запъхтяно се паркира пред училището на Мимето, за да си я прибере в Панчарево. Попада на 3 НПО-та, които искат да подготвят децата за живия живот, като ги учат на полова хигиена, диетично хранене с киноа и правилно ли е да имаш косми в ушите, поред ги тръшва с лев прав и се добира до детето, мята го в колата и се прибира с прибежки и припълзявания в Панчарево, като успява отново да се плъзне между камерите за глоба.





Отпуска се на дивана доволен и си пуска телевизора. Оттам изскача Каролев, който не иска да бъде прекъсван. Петров си вади портофейла, преброява колко лева има да обърне в евро, оказват се 12 лева и 38 стинки, скача от дивана, вади от библиотеката една надуваема кукла на Каролев, тръшва я с две хватки на персийския килим, стъпва отгоре й и си сипва 1 ракия. Докато си кърка, прави списък на мазните борби, които му предстоят утре.

Така, в няколко кръга, Петров спечели трето място на мазните борби, плакет от шеф Манчев и една гореща нощ от жена си, която не може да реализира, защото много се хлъзга и непрекъснато пада … От нея, нали.


От фейсбук-страницата на авторката


Бел. ред. – Премиерът Борисов реши въпроса с винетките до Банкя и Панчарево по следния фатмашки начин на заседание на Министерския съвет:





„Тук ли е шефът на АПИ? Защо ми правите номера, нали знаете колко бързо ще се разправя с вас?…
…Питам! Репетирате дали ще ви оправя още днес или какво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя или до следобед, това ли искате да ви кажа? Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада и като едно време глашатаите, викаш по три пъти: „Няма да има винетки”. Още един път, ако ми направите така да се задъхам преди министерски съвет, ще бъде много критично за вас”

Най-смешното е, че тези пътища до съседни на София села-квартали не са под управление на Столична община, а са в републиканската пътна мрежа с подписа на Борисов, с решение на Министерския съвет. И АПИ изпълнява закона – иска винетки да идеш до Банкя и Панчарево.

Виктория Тинтерова


Четете още:

🔴 Жена роди в тоалетна

🔴 Майка забрави детето си в трамвая

🔴 Пламен Горанов се самозапалва пред сградата на Община Варна





Източник: e-vestnik





Коментари

горе