Новите детски градини в Пловдив като приказни дворци СНИМКИ



Децата, които ще посещават наесен ДГ "Перуника", ще се радват на шарени групи, като в приказките. Всяка е с  по два цветови нюанса - лилавата група е комбинирана с резеда, синята - с жълто, зелената - с оранж.

Цветът на групите е обозначен с ивици  още в коридора, в същите нюанси са  плочките на пода на входа и в санитарните помещения на занималните,   разположени на двата етажа.  

Това показа на екипа на "Марица" вчера техническият ръководител на обекта  Петя Петкова от фирма "Парсек груп". 





Детската градина се намира на ул. "Марагидик" и е един от обектите, финансирани безвъзмездната помощ по ОП "Региони в растеж".  

Може да се каже, че строителите са изградили почти цялата сграда, тъй като старата беше в изключително тежко състояние.  

За разлика от предишната забавачка има плувен басейн с дължина 12 метра и 60 см. дълбочина, нови инсталации, включително и парно, PVC дограма.





Децата ще имат физкултурен салон, кухненски блок за приготвяне на храна, четири детски площадки, за които вече са оформени пясъчници.

Бригадите са работили през цялото извънредно положение, за да могат да завършат градината до началото на новата учебна година.  

Сградата се вижда отдалече като мини дворец  на фона на сивите къщи и блокове - в синьо, жълто, бяло и зелено. Проектът  за "Перуника" беше подготвен от арх. Радка Стефанова.

Още една детска градина "Снежанка" на ул. "Тополница" ще бъде  готова да посрещне наесен децата. И тя е обновена изцяло с европейски пари.





Разширението й е възложено от Община Пловдив на фирма "ИСА - 2000" , остават само довършителните работи.

"Срокът ни е новата учебна година", казаха за "Марица" вчера и строителите от пазарджишката фирма "Вилд - Г" ООД,  които изпълняват реконструкцията на втората сграда на СУ "Любен Каравелов" на ул. "Марагидик". Старото двуетажно здание почти изцяло е обезкостено, няма покрив, запазени са само стените. Работниците обясниха, че  се наложи да укрепят конструкцията, защото имаше пропадане. В момента довършват рампа за хора с увреждания, каквато досега в училището нямаше.

Снимки: Наташа Манева


Четете още:

🔴 Изпитано! Смес с мая утроява добива на домати

🔴 Почина голямата народна певица Христина Лютова

🔴 Гърция иска свободно движение в ЕС през лятото без карантина за завръщащите се туристи





Източник: Марица





Коментари

горе