Лъже ли Русия за вируса?



Лъже ли Русия с данните си за смъртните случаи от коронавирусната инфекция? До този въпрос стигна екип от разследващи журналисти от престижния "Гардиън", изискали справки за издадените смъртни актове през месец май и данни за починалите през 2019 г. 

Оказва се, че при официално обявени 171 случая на починали от COVID-19 в Санкт Петербург миналия месец, смъртните актове, издадени в града, са с цели 32% повече, в сравнение с май 2019 г. (1552 броя повече - б.р.). 





Не е ясно колко от тези хора са били тествани като положителни за коронавируса или само са били суспектни за него. Но статистиките сочат, че ръстът в смъртните случаи в Русия през последните 3 месеца с цели 75% отгоре в сравнение с миналата година. 

Засега Русия съобщава, че смъртността от COVID-19 се движи около 2 до 3 пъти по-голяма от сезонния грип или иначе казано, около 1,2 на сто от заболелите. За сравнение САЩ и Бразилия бележат съответно 5,6 - 5,8% смъртност, докато Италия и Франция са в дъното на "класацията" с около 15 на сто. 





Областният управител на Санкт Петербург Александър Беглов твърди, че в средата на май там са починали общо 694 души от пневмония от началото на епидемията. Но данните сочат, че са издадени цели 6427 смъртни акта, което е с 1400 повече от всеки друг месец май през последното десетилетие.


Четете още:

🔴 Самолетите пълни до горе с гурбетчии без маски СНИМКИ

🔴 Наши роми в Британия окрадоха хиляди българи с измама във Фейсбук

🔴 Коктейлът, взет от убиеца на Милен Цветков: Секс, агресия и халюцинации





Източник: lupa





Коментари

горе