Бургаски лекар стана герой! Спаси агонизиращ американец на 12 000 метра височина при полет над океана



От медикаментите на борда бургазлийката прави лекарство, който почти веднага облекчава болките на пътника
Бургаският анестезиолог д-р Милена Минева стана герой по време на 9-часов презокеански полет от Амстердам до Ню Йорк. Младата лекарка буквално спасява живота на агонизиращ в самолета 45-годишен американец, който получил непоносими болки заради хронично заболяване. Историята разказа пред наш репортер нейна приятелка, която е пътувала в самолета заедно с Милена и станала свидетел на сцената като от филмите.





„Пътникът буквално се превиваше от много силна хронична болка, която се е обострила по време на полета. Когато екипажът попита дали на борда има лекар, Милена веднага се отзова. Тя приготви обезболяващи лекарства с помощта на аптечката на борда”, разказа нейната приятелка.

Мъжът от самото начало получил много силни болки в гърба, пил своите лекарства, които обаче не му помогнали. Тогава се наложила намесата на българката.

„Човекът вземаше много силни лекарства и заради принудителното положение и промененото налягане, по време на полета имаше изключително силни болки. Дори можеше да се наложи самолетът да кацне принудително заради него, но нямаше къде, тъй като летяхме над океана”, каза още бургазлийката.





От медикаментите, с които са разполагали на борда, д-р Минева прави такъв, който почти веднага облекчава болките на пътника, а от самолетната компания й изпращат благодарствено писмо за проявения героизъм.

Д-р Милена Минева е опитен анестезиолог в УМБАЛ-Бургас, тя е учила Медицина в Стара Загора, специализирала е във Варна, но призванието й я връща в Бургас.


Четете още:

🔴 Баща бесен: Забранил съм на дъщеря ми да слага намордник!

🔴 Вдигат 1,1 млн. пенсии, които сега са до 400 лв.

🔴 Ангелкова неузнаваема, коригира си носа / СНИМКИ





Източник: flagman





Коментари

горе