Генерал Мутафчийски със сериозно предупреждение към всички българи / ВИДЕО





Генерал Венцислав Мутафчийски подчерта на брифинг преди минути, че всички трябва да бъдем много внимателни с новия щам на COVID-19, който вече циркулира в няколко европейски държави, предаде репортер на Plovdiv24.bg.





Най-тежко е положението във Великобритания – през пика на епидемията през пролетта на 2020 година, там най-много е имало 18 000 хоспитализирани пациенти. В момента са 30 000, въпреки че мерките са в пъти по-строги. Подобно е положението и в Чехия.





"Трябва да внимаваме много с новия щам. Броят на хоспитализираните на Острова и в Чехия е факт, който не може да бъде пренебрегнат. В Нидерландия също има няколко огнища на новия щам. Очаквахме с мерките в България ситуацията да се подобри, но трябва да бъдем много внимателни.





Не трябва да се отслабва бдителността на всеки гражданин - да се носят маски, да се спазва дистанция, дезинфекция, да се избягват масовите събития и контакти, които могат да бъдат избегнати."


Четете още:

🔴 Здравният министър: Няма да уволнявам дисциплинарно директора на РЗИ-Благоевград, но ако можех бих отстранил д-р Тонев

🔴 Смъртта на известна и обичана жена потресе много хора

🔴 На този ден (14.01.1928 г.) умира Мара Бунева





Източник: plovdiv24





Коментари

горе