НИКОГА не правете тези неща преди сън




За жалост много хора, независимо от възрастта си, се оплакват от проблеми, свързани със съня. В повечето случаи това няма нищо общо със здравето. Грешно е, че винаги посочваме него за причина, а всъщност то изобщо не е главният виновник.

Понякога най-малките неща, които изглеждат съвсем безобидни за нас, оказват негативно влияние върху нервната ни система и водят до безсъние.
За да сме максимално полезни за вас, ще ви посочим няколко неща, които е добре да промените. Макар да са се превърнали в навици за вас, най-добре е да ги изместите в по-ранната част на
Ето кои са те:






Цигари
Никотинът е досущ като кофеина. Той увеличава сърдечния ритъм и стимулира мозъчната активност. Хората, които пушат, страдат много по-често от безсъние, отколкото всички останали, които не употребяват никотин.
Не е казано, че трябва точно сега да откажете цигарите, но за ваше добро е последната за деня да бъде изпушена най-малко час – два преди сън.





Спортни активности
Спортът въздейства изключително добре върху нервната система и цялостния човешки организъм. Той обикновено способства за по-пълноценен сън, но това важи единствено, ако тренировката е била 4 – 6 часа, преди лягане.
В противен случай е напълно допустимо да настъпи обратен ефект и дълго време да се въртите в леглото, без да сте сигурни какво всъщност е повлияло на безсънието ви.






Творчество
Творческите дейности са страхотен начин да релаксирате и да се откъснете от сивото ежедневие. Когато човек рисува, пише или свири на инструмент, той успява да си почине и да се разтовари.
Тук обаче е важно да споменем, че по време на творческа дейност умът е много възбуден и активен. На него му трябва време, за да се успокои. Ако сте решили да творите до късно, бъдете сигурни, че е напълно възможно да посрещнете утрото, без дори да сте мигнали.
Вечерните часове ги отделяйте за забавление със семействата, вкусна вечеря, приятна музика, любима книга или медитация. Това ще ви помогне да се избавите от безсънието!


Четете още:

🔴 Иновативно за България: С мастни клетки от корема д-р Иван Узунов лекува увредени стави

🔴 Канадски алпинист-очевидец: В един момент тялото на Атанас излетя от костюма му

🔴 Изроди потопиха в скръб Нешка Робева! Тя изригна: Срамувам се, че съм човек! / ВИДЕО





Източник: Актуално





Коментари

горе