Увеличават се държавите и авиокомпаниите, които ще изискват задължителна ковид-ваксинация!



Когато международните пътувания бъдат възобновени, Великобритания ще трябва да въведе документи, удостоверяващи, че лицето е ваксинирано против Ковид-19. Тези документи ще бъдат легитимирани по международна система за сертифициране, но министърът на ваксините Надхим Захави не смята, че трябва да имат статута на паспорти. В някои страни обаче такива „паспорти” ще бъдат задължителни даже за вътрешни пътувания.





На практика Великобритания ще изисква пътуващите, които влизат в страната, да носят специална карта или дигитално удостоверение, с което да докажат, че са ваксинирани. Това доказателство трябва да бъде показано на границата или да е видно от онлайн регистрация. Логиката е, че неваксинирани лица няма да бъдат допускани в страната.

снимка: немски документ, доказващ ваксинациите на притежателят му. 





Британски разработчици (MVine и Iproov) работят по изготвянето на „паспорт”, който се тества от NHS. Те твърдят, че подобно приложение би улеснило регистрацията, резултатите от тестовете или статуса по ваксинацията, без да се налага изграждането на големи нови структури.





Паспортите/сертификатите не са ново изобретение. Великобритания и досега изисква от пътниците на определени страни доказателство (сертификат), че са преминали скорошен тест за туберкулоза. По подобен начин и в момента, много държави искат доказателства за ваксина срещу полиомиелит, жълта треска и подобно на Великобритания, биха отказали влизането в страната, ако те липсват.

снимка: електронен вариант на имунизационен сертификат, разработван във Великобритания





Etihad Airways и Emirates вече съобщиха, че ще изискват доказателство за коронавирусна ваксина, за да допуснат пътника до самолета. Австралийската авиокомпания Qantas заяви същото категорично условие за пътуване с техни самолети.

Туристическата компания Saga постави като задължително условие за ваканциите и круизите си през 2021 година пътниците да бъдат ваксинирани. Както се вижда, ваксината срещу Ковид-19 ще присъства като абсолютно задължение при пътуване в почти целия свят. Но ако се създаде и въведе такъв паспорт, ще възникнат други проблеми, смятат експерти. НОВИНИ ЛОНДОН

снимка: Немски имунизационен документ/сертификат


Четете още:

🔴 Страшилището на Хисаря Али Баба открит мъртъв

🔴 Koвид отне живота на една от най-известните педиатърки у нас

🔴 НИКОГА не правете тези неща преди сън





Източник: novini.london





Коментари

горе