Хвърлете хапчетата – вземете кисело зеле!



Киселото зеле е отлично лекарство. Изследванията сочат, че то помага при алергии, простуда, кашлица и много други здравословни проблеми.

Киселото зеле или сиренето с мухъл много-много не приличат на лечебна храна, коментират от medikforum.ru. Но ферментиралите продукти са новата вълна в здравословното хранене. Тази вълна идва, разбира се, от САЩ, където тягата към чудодейни свойства на познати продукти е неотменна.





В случая науката потвърждава ползата от ферментиралите храни. Само преди седмица учени от Кеймбридж доказаха, че редовната консумация на нискомаслени продукти от гамата на млечно-кисело ферментиралите намалява риска от диабет от втори тип. Когато една храна се подложи на ферментационна трансформация, тя се обогатява с полезни бактерии. Започва разпадане на захарта и нишестето, което облекчава собственото ни храносмилане и усвояване на полезните вещества. В някои случаи бактериите отделят млечна киселина, която е натурален консервант и стимулира растежа на полезни бактерии в собствения ни стомашно-чревен тракт.

Според учените тези бактерии въздействат положително върху имунната ни система и ни дават възможност да се защитаваме от неприятности като алергични пристъпи, стомашно неразположение и разстройство, язви.





В това отношение киселото зеле и киселото мляко са универсални лекарства. Добра работа вършат също екзотичните блюда от рода на маринована ряпа по японски. Но не всички мариновани продукти са полезни. Кръгчетата маринована краставичка в сандвичите тип фаст фууд всъщност не са приготвени в истинска марината, а само са накиснати в оцет. А оцетът, както знаем, убива полезните бактерии.


Четете още:

🔴 Най-известният мъж от Царево поиска ръката на Мис Вселена

🔴 Историкът Иван Лалев: Учител, а не поп предаде Левски

🔴 Детето на Скатов остава с празни ръце, алпинистът нямал застраховка





Източник:





Коментари

горе