Изтекъл запис от заседание на ДБ: Корнелия го раздава все едно иска правителство, изборите ще са на 16 октомври / ВИДЕО



Таен запис от заседание на ПГ на "Демократична България", проведено в сградата на НС, показва как се развиват преговорите за съставяне на правителството





Христо Иванов говори, без да знаe, че тя излъчва на живо, цитира "бухалки на Тошко Йорданов“, както и уговорена среща за обсъждане на проект програма и разговори и структура на МС.





По думите му Корнелия Нинова ще държи мандата до 15 август, но все пак го раздава все едно ще има правитслтво. Позитивното е има процес и има разговор с ИТН и ние бяхме "меки китки“. На практика ПП не могат да кажат, че ИТН са 100 мафия, а ние сме 100 % бели. Корнелия Нинова на практика не е свършила едни много важни неща – да се постави въпросът за това кой ще води преговорите от страна на ИТН. Те получават статут на търпими членове на управляващата коалиция и им се намаляват негативите. Това означава, че те няма да имат министри.

В записа се чува как Христо Иванов цитира думи на Корнелия Нинова, дали ИТН няма да поискат Гроздан Караджов отново за министър. Възможността все пак да се адресира основният проблем с кого преговорят и кои са министрите на Слави – неговите пари, министерства и тези, на които той има доверие.





Това може да блокира преговорите. Корнелия е пропуснала да разчисти няколко проблеми и следващата седмица ше дойдат до късо съединение от сорта на – Асен Василев, когато разговаря с Тошко Йорданов, или Кирил Петков какъв пост ще заеме кои са министрите на Слави Трифонов.

Според фактологията, която Христо Иванов обяснява изборите ще бъдат на 16 октомври.





"Ние ще вземем отношение чак, когато министър-председателят бъде ясен, не че ДПС и ГЕРБ ще ни оставят луфт. Третият мандат е технически и тази партията няма право да състави правителство“, казва той.


Четете още:

🔴 Арестуваха сина на Кеворк Кеворкян

🔴 Неделев с емоционални думи: Така ми се играе ... Мечтая да имаме дете с моята приятелка

🔴 Ето каква е ситуацията на Маказа и Кулата / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе