Извънредно: Затягат Koвид мерките в София



На територията на София се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Заповедта на Столичното РЗИ влиза в сила от 4 август, а мерките ще са задължителни 30 дни. 





Освен в здравни, лечебни заведения, аптеки, градския транспорт и таксита, маските стават задължителни и за търговските обекти, железопътни гари, автогари и летище София. 

Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора трябва да спазват физическа дистанция от 1,5 м.





В закрити помещения и на работното място трябва да се спазва задължителна дистанция от метър и половина, редовна дезинфекция и проветряване.  

При възможност и по преценка работодателите и органите по назначаване могат да създават възможност за работа в дистанционна форма. 

В детските заведения и специализираните институции се провежда засилен сутрешен филтър в за недопускане на хора с клинични симптоми на COVID-19, както и за други остри заразни болести. 





Ограничения има и за свижданията в болниците. Допускат се само свиждания при пациенти с престой над 5 дни по преценка на лекуващия лекар относно здравословното състояние на пациента и риска от заразяване с COVID-19.


Четете още:

🔴 Виктория Капитонова преяжда в Истанбул / СНИМКИ

🔴 Като видите по пътя Данчо да маха, качете го, ще останете доволни / СНИМКА

🔴 Страшна поличба! Дяволска глава засенчи слънцето / СНИМКИ





Източник: Марица





Коментари

горе