Д-р Енчев влезе в строителния бизнес



Спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" ще се строи от фирма "Мауербюрдер" от село Цалапица. Компанията е избрана за изпълнител на обществена поръчка, обявена от община Пловдив.

"Мауербюрдер" е предложила цена от 2 038 407 лв. и е предпочетена, въпреки по-високата сума, в сравнение с другите трима кандидати "Парсек груп", "Пирс - Д" и "Глав-Проектинвест - София". 





Фирмата е основана на 22 март 2018 година и предметът й на дейност е строителство и недвижими имоти. Началният внесен капитал е в размер на 1000 лева и през 2019 година вече е реализирала оборот в размер на 1 400 000 лв. Управител на компанията е Любка Иванова Моллова Гъчмова.

Дамата участва в четири фирми - като собственик на въпросната "Мауербюрдер" и на "Мейсънс брос груп" ЕООД, купена през 2015 г. от д-р Невен Енчев и Рупен Вартанян; като съдружник във "Фарма хоспитал" ООД и "Специализирана болница за долекуване, продължително лечение, физиотерапия и рехабилитация - Пловдив" ООД.





"Фарма хоспитал" е ситуирана в Пловдив ул. "Филип Македонски" 37, където е ситуирана болница "Медлайн" на д-р Енчев. 

Припомняме, че обществената поръчка за спортната зала на бившата Руска гимназия беше пусната преди три години и беше избран изпълнител, но фирмата се отказа заради поскъпването на материалите. Изработената метална конструкция бе откупена от община Пловдив за 240 000 лева и сега ще се предостави на новоизбраната фирма да я използва. 





Другият спортен комплекс в района на езиковите гимназии ще се изгражда от фирма "Мспорт брос" на бившия баскетболист Никола Трайков. В тази спортна база ще има открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис и фитнес по подобие на комплекса край "Младежкия център" на Гребната база. 

"Мспорт брос" е регистрирана през 2013 г. в София с капитал от 2 лева и е с основна дейност строителство на сгради и спортни съоръжения.





Компанията ще изгражда новия многофункционален център върху 50 декара срещу 5 791 000 лева без ДДС. 

Възложител и на двете поръчки е зам.-кметът по спорт Георги Титюков.


Четете още:

🔴 Влезе за поничка, излезе с 60 лева сметка. Жена му помогна с монета

🔴 Чудесни новини за всички пенсионери! Отпускат повече пари по Коледа

🔴 Милиони на вятъра! Вижте какъв кич е домът Антония Петрова / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе