Доброволец е бил уволнен, докато е търсил Сашко



“Започнахме да проверяваме места, които дори и полицията не беше проверявала, например заводи, обезлюдени къщи. Качвахме се на места, на които и дори професионалните спасители не се бяха качвали, бяхме без оборудване. Все пак успяхме и не загубихме надежда", заяви доброволецът Ивайло Манасиев в ефира на bTV.





Координирахме се изключително професионално. Събрахме се всички доброволци и си казахме, че има надежда да открием Сашко жив, ако се откажем сега, се отказваме за цял живот, каза той.  

По думите му обаче е трябва да се стигне до медиите, за да може полицията да окаже помощ за съвместно търсене на детето. 

Също се оказва, че Манасиев е бил уволнен, докато е търсил Сашко. 





12-годишното дете бе в неизвестност от 11 ноември до вчера, когато бе открит в дере в Радомир на около 7 километра от Профилакториума в Перник, където той изчезна.   

“Ние разбрахме още същата вечер, когато Александър беше изчезнал.





Още по-лично се обвързах, когато видях бабата на детето. Видях в очите ѝ надеждата. Бяхме трогнати от тази вълна на съпричастност", каза Ирина Тонева.

Доброволец към бащата на Сашко: Извинявам се, че дори предположих най-лошото и обвиних

В мрачните дни, през които нямаши информация къде е изчезналият Александър от Перник, някои доброволци заподозряха, че в историята има и неизвестни моменти. Някои от тях дори виняха бащата на детето, използвайки своя трактовка на събитията.





Ден след като 12-годишното момче отново е у дома си, доброволец се извини на бащата на момченцето.

Христо Гешов сподели позицията си в една от групите, където доброволци споделяха информация за търсенето на Сашко.





"Поднасям своите искрени извинения на бащата на Сашко за това, че изразих мнение и съмнение за неговото изчезване и бях един от хората, погледнали през друг ъгъл ситуацията! Извинявам се, че дори предположих най-лошото и го обвиних, че може да е виновен при евентуален фатален край", пише Гешов.





"Извинявам се, че дори предположих най-лошото и го обвиних, че може да е виновен при евентуален фатален край! Сигурен съм и вярвам в максимата, че истината ВИНАГИ излиза на яве, макар и закъсняла, както и вярвам, че и в тази ситуация ще бъде същото!", добавя той.





Гешов допълва, че демократично право на всеки човек е да изразява позицията си. Мъжът не отрича, че извинението при грешка е дълг.

Мъжът изказва и поздравленията си към всеки, който е помогнал в търсенето на изчезналото дете. Вижте цялата публикация на Христо Гешов:

"Поднасям своите искрени извинения на бащата на Сашко за това, че изразих мнение и съмнение за неговото изчезване и бях един от хората, погледнали през друг ъгъл ситуацията!





Извинявам се, че дори предположих най-лошото и го обвиних, че може да е виновен при евентуален фатален край! Сигурен съм и вярвам в максимата, че истината ВИНАГИ излиза на яве, макар и закъсняла, както и вярвам, че и в тази ситуация ще бъде същото!





Демократично право на всеки от нас е да изразява своето гражданско мнение по дадени теми, а чисто човешки дълг е да се извини, когато греши със същата увереност, с която е писал и говорил преди това!





Поздравявам на първо място семейството за щастливата развръзка и желая здраве, щастие и късмет! Поздравявам и перничани, че показаха на България, а и света, че българите можем да бъдем задружни и сплотени!





Вие сте пример за всички останали! На всички коментиращи като мен, бих казал, че в случая би следвало да поднесем публично своите извинения за обвиненията, не за това, че сме имали или имаме мнение, а най-вече за това, че чисто човешки, подвластни на емоциите, случващото се в страната и пр. ... обвинихме бащата в нещо, което НЕ СЕ Е случило!





Обективно е и да кажа, че има хора, които просто не са емоционални и не показват чувствата и намеренията си, така както всички останали и така както хората са очаквали!

Отново се извинявам публично както на бащата и неговото семейство, така и на всички останали! Поздрави!"


Четете още:

🔴 Бележка до шофьор в нарушение предизвика забавни коментари / СНИМКИ

🔴 Обрат във времето! Жълт код за обилни валежи и силен вятър, сняг покрива част от България

🔴 Започна се! Вдигат лихвите по ипотеки на стари клиенти, променят формулата за нови





Източник: plovdiv24





Коментари

горе