Росица Якобс: Живея втори живот след тежка кома



Получих шанс за втори живот след тежка кома и парализа.

Това сподели в предаването "Преди обед" по БТВ Росица Якобс. В ранната утрин на 25 март 2008 година, навръх Благовещение, колата й поднася и изхвърча от пътя. В резултат на тежкия удар, тя изпада в кома и е обездвижена от шията надолу, а лекарите констатират 8 мозъчни кръвоизлива.





Предричат й едва няколко часа живот и дори молят роднините й да разрешат донорство на органите й. Няколко дни по-късно обаче тя излиза от комата, а днес не само, че не е в инвалидна количка, а практикува по 15 километра спортно ходене на ден, освен че е участвала в маратони.





"Излизането на душата от тяло ми беше голямо облекчение и освобождаване. Попаднах в измерение на светлина и това беше едно чудесно преживяване за мен, което ми даде много сила", спомня си Росица.





Тя е категорична, че хората, които не са си свършили работата на този свят, ги връщат обратно.

За живота преди инцидента Росица разказва, че е бил изпълнен с много работа, много пътувания и най-вече живот насочен към правене на кариера и постигане на материални ценности.





"Справях се мн добре, но усещах, че просто следвам определен модел, за да бъда успешна. Истината е, че бях много добре посрещана навсякъде, но на моментите в които оставях сама със себе си, осъзнавах, че нещо не ми стига", раказва Росица.


Четете още:

🔴 "Честито" на абонатите и на третия телеком

🔴 Откриха мъртъв изчезналия дядо Йото

🔴 Почина най-възрастният човек в България





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе