Адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо



Даваме думата на известен пловдивски адвокат. За какво по-точно става дума - разберете сега:

Ситуацията с големите кучета, които са разхождани в нарушение на закона - без намордник и къс повод, е напът да ескалира отново, след като  питбул е нахапал мъж и кучето му, а от полицията казали на съпругата на пострадалия да им се обадят, ако намерят собственичката на агресивното куче. 





След последния подобен случай преди няколко години мерките в Пловдив бяха затегнати и отговорните институции следяха стриктно за изпълнение на закона. С течение на времето ограничанията се разхлабиха, за да се стигне до сегашния  инцидент. Ето какво коментира по темата известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев: 





"Млад мъж е нахапан зверски от питбул в центъра на Пловдив. Стигнало се е до сериозни операции, за да се спаси ръката. Това съобщиха по Нова тази сутрин. От полицията му казали да си потърси собственичката на питбула сам и да им се обади, ако я намери.





Не знам какво да кажа. Проблемът с големите кучета е огромен. Задължително трябва да са с намордници при разходка, но аз досега куче в Пловдив с намордник не съм видял. Това изискване не се изпълнява от собствениците на тези кучета. Нещо повече - опитайте се да попитате собственик на подобно куче защо го разхожда без намордник и ще видите насреща такава агресия, че ви е бедна фантазията.





Страшно е просто. Особено в района на Гребната база и някои от парковете. Там не просто ги разхождат без намордници, но дори често кучетата са пускани и без повод. Правят си каквото искат. Досаждат и преследват спортуващите и разхождащите се, доста агресивно впрочем. Често обект на подобно отношение са майки с колички и малки деца.





И не знам защо този проблем се неглежира. Трябва да стане някаква трагедия ли?! А нещата са прости: проверки и глоби и то ежедневно. Какво толкова сложно има. Но няма нито проверки, нито глоби. Кучетата са важни и аз съм имал, но мисля, че хората са не по-малко важни.

Сегашното положение повече не бива и не трябва да се толерира. Не ми се иска да го казвам, но въпрос на време е да стане нещо непоправимо, ако сегашното положение не се промени."


Четете още:

🔴 Побойничката Теодора излетя от "Ергенът"

🔴 Рачков с баснословен хонорар от "Капките"

🔴 Краят е болезнен: Люси Иларионов и Ани Хоанг се простиха с голямата си мечта / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе