Бургаски тираджия влезе в болница в Италия със счупен пръст и... плати 20 евро



Бургаски тираджия пострада в Италия и му се наложи да ползва тамошното здравеопазване. При дърпане на колан, за да закрепи товара си, първата свивка на безименния пръст откъм нокътя се обърнала нагоре и той се счупил. Валентин Валяров потърсил болница в Новара. И оттук нататък започват сравненията...

Ето какво разказа тираджията в социалните мрежи:





"Пратиха ме в Pronto Soccorso - спешна помощ. Регистрация, преглед от лекар, рентген, шиниране. На другия ден - преглед от специалист, слагане на пръста в пластмасов пръст, лепенки. Всичко 20.70 евро!

Мислех, че ще ми вземат 200. В България колко ли щеше да струва? Ние, които работим в Европа, знаем, че 20 евро в Бг е 20 лв. Пиша това, ако на някой му се наложи (не дай си Боже), да знае - Pronto Soccorso! Междувпрочем съм се застраховал за 30 000 евро на година."





Разказът на бургазлията предизвика множество коментари сред негови колеги, на които по някаква причина се е налагало да влизат в болница в чужбина. В огромната си част те преповтарят историята, а от думите все се прокрадва въпросът: А в България?





"Бил съм във Верона, болница Борго Рома, 2 пъти не ми взеха пари. В Германия за една инжекция ми взеха 10 евро, и в Англия съм бил - не взимат"

"Два пъти съм лежал в Германия, нито лев. Викаш бърза помощ и това е."





"В Памплона по спешност ме взе линейка с бъбречни кризи. Пикаех кръв. Пълни изследвания. Системи. Ден и половина всичко от а до я."

"Същата работа на Монфалконе.





Дойде линейка, полиция и кола на 112 и трите коли с мен до болницата и след каго доктора им каза, че няма проблем, явно, че нямам следи от насилие, полицаите си тръгнаха. Изследвания, системи цяла нощ, само лична карта чукнаха в компютъра и това е."

Изводите оставяме за вас...


Четете още:

🔴 Сюрприз в bTV: Връщат Петя и Поли на екран, остава ли Натали зад борда / СНИМКИ

🔴 Проф. Георги Каприев: 3 март е важна дата, но не е част от историята на България / СНИМКИ

🔴 Тотален обрат за Цветелина Грахич и гаджето й след раздялата със Слави





Източник: glasnews





Коментари

горе