Бунтовниците разкриха какво ги чака отвлечените български моряциБунтовниците от движението „Ансар Аллах“, които отвлякоха товарния кораб Galaxy Leader в Червено море обещаха да се отнасят към членовете на екипажа му, които не са израелци, "според принципите на исляма".

"Чужденци без израелско гражданство ще бъдат третирани като гости", заяви членът на Политбюро на "Ансар Аллах" Хусам ал-Асад пред световни медии.

"Що се отнася до екипажа, той e третиран в съответствие с ислямските принципи и ценности. В случай, че не са израелци, тогава ще бъдат третирани като гости", каза още Хузам ал-Асад.

Днес израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи за отвлечения кораб с българи на борда.

Става дума за товарен кораб, отдаден под наем от британска на японска компания. Според други сведения корабът под бахамски флаг е регистриран на британска компания, която е частично собственост на израелския магнат Абрахам Рами Унгар. Корабът е бил нает на японска компания по време на отвличането.

Сред екипажа на борда на кораб има различни националности - украинци, българи, филипинци и мексиканци, но не и израелци.


Четете още:

🔴 Черен петък и за МВР: Валят глоби за шофьори след откриването на магазин в "Тракия"

🔴 OMV отговаря: В тоалетните ни с един касов бон могат да влязат до четирима

🔴 И тази година ще има данъчни облекчения за деца

Източник: Блиц

Коментари

горе