Ключова промяна от днес, засяга шофьорите в СофияДемонтират светофара при 41-ия км на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Това ще се случи в понеделник (5 февруари) между 10 и 16 ч. В участъка и в двете посоки ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента, съобщиха от АПИ.

Скоростта ще бъде ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. Възможни са затруднения в придвижването поради ежедневния интензивен трафик и демонтирането на светофарната уредба.

Светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел „Младост“, започнало през 2019 г. С пускането, преди около две години, на отсечката от Южната дъга между магистрала „Тракия“ и ж.к. „Младост“ отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофар.

От АПИ поясняват, че с демонтирането му ще се улесни пътуването към магистрала „Тракия“, ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ще се ограничат и предпоставките за пътни инциденти.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, с която физически ще бъдат разделени двете платна за движение. Трафикът в посока ж. к. „Младост“ ще се осъществява както и досега чрез пътен възел „Младост“.


Четете още:

🔴 Мисията на двама братя предприемачи - създаване на първата енергийна общност в България

🔴 Със скандал приключи "Стани богат" на Билалов, няма верен отговор от посочените СНИМКИ

🔴 Благо Джизъса доказа и със снимка, че е с Ивана

Източник: Стандарт

Коментари

горе