Иво Сиромахов за Чочо: А това е единственото, заради което си заслужава да се живее.Иво Сиромахов си спомни за един от най-близките си приятели, който си отиде без време - Петър Попйорданов (Чочо). Ето какво написа той във фейбук:

Трудно ми е да мисля за Чочо в минало време.

За мен той е жив.

Постоянно чувам шумния му гърлен смях и дрезгавия му глас. Постоянно виждам големите му вечно учудени очи, с които детински се удивляваше на света.

Виждам го как върви забързан по улицата и внезапно се заковава на място. Остава неподвижен няколко секунди, след което се обръща и поема в друга посока.

Винаги бързаше – от една роля към друга, от една любов към друга, от една идея към друга.

Беше много добър човек и всеотдаен приятел. В голямото му сърце имаше място за много хора и всички те го чувстваха близък.

Някои хора казват, че бил бунтар, но това не е вярно. Чочо просто беше човек с изострено чувство за справедливост. Винаги защитаваше по-слабите, винаги негодуваше срещу неправдите. Ако в нашето общество, да си справедлив означава да си бунтар – тежко̀ ни.

Зае се да ме подготви за актьорския изпит в НАТФИЗ. Бях си научил монолога, баснята и стихотворението и се опитвах да му ги кажа, но никога не успявах да стигна до края, защото Чочо винаги правеше някаква остроумна вметка и аз се заливах от смях. Имаше блестящо чувство за хумор.

Емоциите му бяха много по-силни отколкото тялото му можеше да понесе. В крайна сметка те го взривиха.

Но смъртта не може да е краят. Тя е непотвърден слух, както казва Кустурица.

Чочо е жив и аз го пазя в съзнанието си.

Знам, че е оставил добри следи в много хора.

А това е единственото, заради което си заслужава да се живее.


Четете още:

🔴 Висок мъж с черни дрехи застрелял Мартин Нотариуса, сниман е от камера как бяга

🔴 Ключова промяна от днес, засяга шофьорите в София

🔴 Мисията на двама братя предприемачи - създаване на първата енергийна общност в България

Източник: plovdiv24

Коментари

горе