Изненадаха България с цените на козунака за ВеликденЦените по борсите в момента са по-ниски, отколкото миналата година по това време

Преди да започне предлагането и лудото пазаруване за Великден, от businessnovinite.bg решихме да проверим някои цени и да ги сравним с тези от миналата година по същото време. С изненада установихме, че повечето съставки за направата на домашен козунак към момента по борсите са по-евтини, отколкото миналата година по това време. 

В края на март миналата година килограм захар се е продавал за 2,52 лева, а в момента цената е 2,07 лева. Килограм брашно през март 2023 г. е струвал 1,32 лева, а в края на март тази година струва 1,26 лева.

Миналия март едно яйце размер М се е продавало за 0,42 лева на едро, докато сега цената е 0,36 лева. Пакетче масло е струвало 2,60 лева миналата гоздина, а сега е 2,65 лева - тук има леко повишение. 

Литърът прясно мляко миналия март е бил 2,48 лева, а сега е 2,25 лева.

Излиза, че всички продукти, с изключение на маслото, което леко е поскъпнало, са поевтинели. Това вероятно се дължи на мерките, които държавата взе за по-стриктно намаление на цените на хранителните стоки.


Четете още:

🔴 Много важно уточнение от НОИ, всички българи трябва да го знаят

🔴 Клиентка : Купуваш телефон за над 2 бона и оставаш разочарован

🔴 Трагедията е неописуема! Увеличи се броят на жертвите от кървавата баня край Оряхово / СНИМКИ

Източник: Petel

Коментари

горе