Лекарите не могат да си обяснят защо това е най-мощният антибиотик в светаЕдна от най-широко използваните подправки в момента е куркумата.


Хората най-вече я използват в кухнята поради уникалния й вкус, но също така се използва и в алтернативната медицина в продължение на много векове. Цветът й е уникален.

Хората най-вече я използват при проблеми с храносмилането, рани, проблеми със стомаха, незначителни съкращения и мускулни разстройства.

Многобройни научни изследвания са потвърдили ползите, които куркумата има за нашето здраве. Подправката съдържа активно съединение, наречено куркумин, което може да намали възпалението, но също така да лекува много проблеми с храносмилането.

Според някои експерти, куркуминът може да помогне на хората да предотвратят рака. Той е пълен с противогъбични и антибактериални свойства, които могат да ни помогнат в борбата срещу многобройни различни бактерии.

Проучванията показват, че куркуминът може да помогне на клетките да оцелеят при тежко възпаление.

Куркуминът има дори по-силен ефект, когато се комбинира с мед.

Тази комбинация може да ви помогне в борбата срещу многобройните бактерии в червата.

Ето как да си го приготвите:

съставки:

1 супена лъжица прах от куркума

100 гр. мед

Получаване:

Смесете тези съставки в стъклен буркан. Вземете 1 чаена лъжичка от това лекарство на всеки час, ако имате простуда или грип. На втория ден вземете 1 чаена лъжичка от това лекарство на всеки 2 часа. Вземете една и съща доза 3 пъти на следващия ден.

Уверете се, че не поглъщате сместа веднага! Тя трябва бавно да се стопи в устата ви. Комбинирайте го с чаша чай, за да получите оптимални резултати./


Четете още:

🔴 Маги Халваджиян пуска ново шоу по Нова тв по поръчка на Виктор Николаев

🔴 Доцент: След тези избори може да ходим и на други

🔴 Васка си тръгна от "Ергенът"

Източник: zdrave

Коментари

горе