Дъждовете идват от тази дата през април, обяви професор Рачев по БТВВалежи ще има чак през втората половина на април, обяви професор Рачев по БТВ.

В понеделник температурни рекорди бяха отчетени във Видин, Велико Търново, Монтана, Русе, Хасково и Шумен – съответно 29,7 градуса, 30,3 градуса, 32,5 градуса, 30,2 градуса, 30,4 градус и 30,2 градуса.

„Температурният максимум за април е в Кнежа – 35,8 градуса, така че имаме много хляб да изядем, за да стигнем до максимума. Ще отмине този фронт и ще настъпи един западен пренос, който ще доведе до нормализиране на температурите. Те обаче ще са по-високи, отколкото е типичното за началото на април“, обясни в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

„Оказа се, че захлаждането заедно с преминаването на този студен фронт няма да доведе до съществени валежи. Ще има отделни капки вода“, каза още той.

Продължава един доста сух период напред във времето, което не е добре за тази част на годината, на мнение е Рачев.

„Надявам се във втората половина на месеца да стане онази динамика, която е характерна за тази част на годината и въпреки топлото време да имаме и валежи“, допълни климатологът.

Поне до 10-11 април времето ще е топло с температури над нормата. Следващата неделя, 7 април, температурите ще са между 21 и 25 градуса.

Следващия понеделник и вторник – 8 и 9 април, температурите в София ще стигнат 28 градуса.

Какви температури ни очакват през следващите 14 дни - разберете във видеото.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Четете още:

🔴 Бременната Християна Лоизу призна кой е бащата на детето й, оказа се...

🔴 Мъжът на Антоанета Стефанова направи смразяващо признание в "Стани богат"

🔴 Голяма промяна с имотите: Този документ отива в историята!

Източник: Petel

Коментари

горе