Горещо лято в Гърция: Отиваш, та и с пари ще се върнешНямате работа, а искате да ходите на море? Решение има. В Гърция търсят 60 000 служители. Точно толкова са незаетите места в момента.

Сдруженията на работодателите в туризма алармират за растящ недостиг на работна ръка. Това затруднява работата в ключовия сектор.

На Родос вече пристигат първите чартъри с туристи. Отвориха всички хотели, но липсва достатъчно работна ръка.

Според асоциацията на хотелиерите в страната, недостигът на работници ще нанесе огромни щети в сектора през туристическия сезон.

Над 60 000 са незаетите работни места. Част от хотелиерите предлагат по-високо заплащане.

В Крит например увеличението за камериерка е с 300 евро, за да привлекат работници от Северна Гърция.

Хотелиерите наемат работници и от чужбина.

Правителството улесни процедурата за работа дори за нелегалните мигранти, но това няма да спаси туристическия сектор, оплакват се хотелиерите.

Много от работещите преди години в Гърция вече предпочитат да работят в други европейски страни, където заплащането е по-високо и се предлагат по-добри условия, съобщават от туристическия сектор.

В същото време се очаква много силен туристически сезон, като още през януари резервациите са със 17% повече в сравнение с миналата година.

Недостигът на работни места дава възможност и за много българи да потърсят работа в Гърция, където заплатите в туризма са по-високи от нашите.


Четете още:

🔴 Дъждовете идват от тази дата през април, обяви професор Рачев по БТВ

🔴 Бременната Християна Лоизу призна кой е бащата на детето й, оказа се...

🔴 Мъжът на Антоанета Стефанова направи смразяващо признание в "Стани богат"

Източник: Блиц

Коментари

горе