Извадиха сачмата от мозъка на 2-годишното дете, простреляно във Враца18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата спешна болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

По време на интервенцията екипът на проф. Николай Габровски е успял да извади проектила от мозъка.

Състоянието на детето е стабилизирано към момента. То продължава да е настанено за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската болница "Пирогов".

Инцидентът стана на 13 април във врачанския кв. "Кулата". Тогава дядото на пострадалото дете изнесъл оръжието, като целта му била да стреля по свраки, затова няколко пъти зареждал и изпразвал оръжието.

По някое време изпратил 11-годишния си син да купи сладолед от магазина. Докато момчето е отсъствало, мъжът отново заредил пушката. Когато синът му се върнал пушката била на маса.

В същия момент пристигнали хора, които искали да закупят агнета, дядото и бабата станали да ги посрещнат, майката също оттеглила вниманието си от малкото дете, което се е разхождало, обясниха от прокуратурата във Враца.

То хванало пушката за цевта и започнало да я тегли, а единайсетгодишното момче в стремежа си да попречи оръжието да падне, я хванало от другата страна за приклада и натиснало спусъка по невнимание.

При произведения изстрел една от сачмите попаднала в областта на лицето на малкото дете, над веждата.

Пострадалото дете бе транспортирано с хеликоптер до София в критично състояние.


Четете още:

🔴 3 години след операцията: Деси Радева дава курбан

🔴 Соня Йончева през сълзи: Летя със самолет, само за да видя сина си в междучасието

🔴 Мутри разбиват офиса на Ивет Григорова, снимката й заковават с нож

Източник: lupa

Коментари

горе