Всички пазаруващи в "Тему" ще имат големи проблемиПазаруващите в "Тему" скоро ще имат сериозни проблеми с онлайн шопинга там.

Не е невъзможно магазинът да бъде спрян в ЕС. 

Tърговецът на бърза мода за електронна търговия Temu вероятно ще бъде обект на строги правила на ЕС за онлайн съдържание, които вече се прилагат за платформите на Meta, Google, X на Илон Мъск и TikTok, след като среднoмесечните му потребители в Европа се повишиха над ключов праг, предаде Ройтерс, цитира Морето.нет и БТА.

Съгласно Закона за цифровите услуги (DSA) на Европейския съюз компаниите с повече от 45 милиона потребители са обозначени като много големи онлайн платформи (VLOP) и от тях се изисква да направят повече за борба с незаконното и вредно съдържание, както и с фалшивите продукти на своите платформи.

Temu, която навлезе на пазара на ЕС през април миналата година, заяви, че има около 75 милиона средно месечни активни потребители в Европейския съюз за шестте месеца до31 март тази година, показва актуалната информация в сайта на платформата.

Европейската комисия заяви, че е наясно, че броят на потребителите на Temu е надхвърлил прага на DSA.

„Ние сме в контакт с платформата с оглед на евентуално определяне в бъдеще“, каза говорител на Комисията.

Основаната от Китай компания за бърза мода Shein миналия месец отчете 108 милиона средни месечни активни потребители в блока от 27 държави и сега обсъжда с Комисията възможното си определяне на DSA.


Четете още:

🔴 Фънки попиля Мария, Веско Маринов му скочи

🔴 Райна спи с ветеринаря Йерусалимов / СНИМКИ

🔴 "Кауфланд" инвестира над 1 млн. лева в каси на самообслужване

Източник: Petel

Коментари

горе