На тази дата пенсионерите да проверят банковата си сметка за Великденски бонусОт Националния осигурителен институт (НОИ) съобщават, че Великденските добавки започват да се изплащат на датата 26 април, а пенсиите – на 7 май. Припомняме, че по 100 лева ще получат пенсионерите с най-ниски доходи

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път. В ход е комуникация на института с „Български пощи“ ЕАД за формиране на график, по който съответните пенсионери също да получат добавките си преди празниците.

Парламентът реши великденската добавка да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава че добавки ще получат около 534 хиляди души.

Майските пенсии ще се изплащат съгласно законодателството по стандартния график между 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник). Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2024 г.


Четете още:

🔴 Силен трус разлюля Турция тази вечер

🔴 Това е реалната цена на 500 грама козунак за Великден, обяви шеф Немигенчев

🔴 Всички шофьори без нарушения в последните 6 години получават специален статус

Източник: Petel

Коментари

горе