Лили Иванова налива милиони, превръща култова кръчма във...Примата на родната популярна музика Лили Иванова е хвърлила око на един от най-апетитните терени в Морската градина на Бургас, а мераците й тепърва ще провокират коментари.

Фондацията на легендарната певица е изпратила писмо до кмета Димитър Николов с искане да вземе под наем някогашния емблематичен ресторант "Кралско село", бивш "Бургаски вечери", който се намира непосредствено до Летния театър в Приморския парк, собственост на "Благоустройствени строежи" ЕООД.

Бургазлии помнят, че култовата кръчма бе от предпочитаните места за жители и гости на града - с перфектно меню и изискан вкус, но след като през 2017 г. избухна в пламъци, рейтингът му се срина и през последните години не работи.

От докладната записка на заместник-кмета по Финанси, бюджет и икономика Станимир Апостолов става ясно, че Фондацията иска да терена под наем за 10 години, с цел да го превърне в многофункционален културен център, носещ името "Saloon LI", пише "Флагман".

"Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обекта.

Културния център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност.

В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.", пише в докладната записка на Апостолов.

Посочено е още, че целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.

За сключване на договор за наем над 3 години е необходимо решение на Общинския съвет на Бургас. В края на месеца, когато се проведе общинската сесия и искането бъде гласувано, ще стане ясно дали Лили Иванова ще се настани в най-желания от бизнеса имот в Морската градина на Бургас.


Четете още:

🔴 Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован / ДОКУМЕНТИ

🔴 СЕКС в "Ергенът"?! Алек НАТИСКА Валерия в морето, тя: имаше проникване

🔴 Арести в Германия за подготовка на саботаж във военни бази и шпионаж в полза на Русия

Източник: Блиц

Коментари

горе