Студът продължава, ето кога идва и снегът / КАРТААтмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април.

През нощта срещу петък валежите в цялата страна временно ще спрат, на места и облачността ще се разкъса. Северозападният вятър ще отслабне, но само в югозападните райони ще стихне, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°, в София - около 1°. В петък облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на Дунав.

Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили.

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София - около 13°. През нощта срещу събота валежите ще се усилят, ще обхванат и Източна България; на места ще бъдат значителни.

Над планините облачността ще е значителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи от дъжд, над 1300 m - от сняг; на места количествата ще са значителни. Вятърът в ниските части ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е силен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 5°, на 2000 m - около 0°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11° и 14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. През нощта срещу събота ще започнат валежи от дъжд и на места ще бъдат значителни.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 38 мин. и залязва в 20 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 36 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 58 мин. и изгрява в 15 ч. и 52 мин. Фаза на луната: четири дни след първа четвърт.


Четете още:

🔴 Лили Иванова налива милиони, превръща култова кръчма във...

🔴 Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован / ДОКУМЕНТИ

🔴 СЕКС в "Ергенът"?! Алек НАТИСКА Валерия в морето, тя: имаше проникване

Източник: Блиц

Коментари

горе