Ники Кънчев се вбеси жестоко, едва издържа в "Стани богат", а после се случи голям обрат / СНИМКИНики Кънчев определено трябваше да стиска зъби заради един от последните участници на стола на богатството в "Стани богат". Причината беше Йоан Пандушев от Перник, който го срази с незнанието и най-вече с небрежната лекота, с която го демонстрира. 

На въпрос за 1000 лева: "Коя значима дата по настоящем не е официален празник и неработен ден?" с отговори: 3 март, 6 май, 6 септември или 10 ноември, перничанинът се сети само, че на 3 март се отбелязва Освобождението на България. После добави, че не помни кога е Гергьовден и дали се почива тогава.

Реши да извика и съпругата си Мануела от публиката, която му подсказа само, че Гергьовден е на 6 май, но за 10 ноември и двамата се оказа, че не знаят нищо. В крайна сметка Йоан маркира именно този отговор, който бе и верния и продължи на късмет.

Въпросът за 1500 лева бе: "Коя легенда на българското кино е родена на територията на днешна Сърбия?" – Стефан Данаилов, Григор Вачков, Джоко Росич или Ицхак Финци. Йоан погледна отговорите и първото, което изрече - и което със сигурност е докарало Ники Кънчев до взрив, бе: "Ицхак не знам кой е. Ако беше легенда, можеше и да съм го чул". В този момент водещият не можа да скрие нервите и яда си и му отговори: "В твоите очи не е легенда".

"Ами нали знаеш – като не е в моите очи, не е на ничии", опита се да се защити Пандушев, но не успя да замаже непремереното изказване за участвалия в почти 100 филма и голям брой театрални постановки актьор. А на зрителите пред малкия екран със сигурност им е призляло от безобразното незнание на младия участник.

"А така! Здрава пернишка логика", отвърна му с ирония Ники Кънчев. В крайна сметка Йоан маркира Джоко Росич, защото му звучало сръбски и така продължи напред.

Последва питането: "Какво животно е изобразено на обложката на т.нар. "черен" албум на "Металика"?" – Куче, Кон, Лисица или Змия. "Това ми е най-противния техен албум, ама съм го слушал. D – Змия", посочи Пандушев и продължи напред в играта.

След това заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: "Кой литературен класик през 1942 г. получава държавно отличие от норвежкия крал Хаакон VII за романа "Луната залезе"?" – Джон Ъпдайк, Джон Стайнбек, Джордж Бърнард Шоу или Албер Камю.

"Тук Стайнбек не е с абсолютна сигурност. Защото знам всичко, което е написал Стайнбек. Аз го чета от 11-годишен", каза участникът, след което бе попитан от Кънчев: "Как завършва тогава романът "На изток от рая"?"

"Ами не съм го… не си спомням", отвърна перничанинът, който рискува с Джорд Бърнард Шоу, без да се съобрази с напомнянето на Кънчев, че играе за сигурна сума и има още два жокера.

"Да видим заедно верният отговор! Човекът, за когото знаеш всичко – Джон Стайнбек", каза му Кънчев и така Йоан си тръгна с 500 лева и два жокера "в джоба".

За да оправи настроението на видимо раздразнения тв водещ, в студиото влезе и следващия участник - симпатичната възрастна дама Ана Пейкова от Куртово Конаре, Пловдивско, която, както самият той представи, е живяла в осем различни десетилетия.

"Била е счетоводител, слуша младежка музика, решава по 60 кръстословици на ден и кляка по 10 пъти, за да поддържа форма", каза Кънчев при представянето й.

Дамата отговори с лекота на първите пет въпроса, инерцията й продължи и на този за 1000 лева: "Какво представляват шилетата, от които идва името на местността Шилигарника в Пирин?" Опциите бяха Тънки остриета, Дебели завивки, Големи агнета и Палави деца. Тук тя правилно отговори с Големи агнета.

Питането за 1500 лева бе "Коя африканска държава има най-многобройно население?" - Алжир, Нигерия, Египет или Кения. Дамата клонеше към Египет, но реши да се обади на приятел - Мариела Пенчева от Брюксел. Тя правилно я насочи към Нигерия малко преди изтичането на 30-те секунди и така Пейкова продължи напред в играта.

След това заключи 2000 лева като втора сигурна сума, а Ники Кънчев я попита: "Кой прочут писател използва и псевдонима Ричард Бакман?" - Реймънд Чандлър, Джон Гришам, Стивън Кинг или Артър Конан Дойл.

80-годишната участничка поиска жокер "50:50", след който на таблото останаха Гришам и Кинг. Тя повика и дъщеря си Радка от публиката. В крайна сметка двете избраха Гришам, но верен се оказа Кинг и така Пейкова си тръгна с 500 лева, оставяйки добро впечатление в зрителите с бистрия си ум и младежкия дух.


Четете още:

🔴 Студът продължава, ето кога идва и снегът / КАРТА

🔴 Лили Иванова налива милиони, превръща култова кръчма във...

🔴 Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован / ДОКУМЕНТИ

Източник: Блиц

Коментари

горе