Градушка с размери на лешник удари Плевен и остави част от града без токСилна буря с градушка с размери на лешник се изви над Плевен. Природната стихия започна малко преди 20:00 часа тази вечер. На места в града, според очевидци, градушката е продължила интензивно около 10 минути. В част от града няма ток, съобщи БТА.

Областният управител на Плевен Николай Абрашев каза, че вода е заляла гаража на Областна администрация. Има паднали дървета в града и на места се работи по изтегляне на автомобили. Изстреляни са около 200 противоградни ракети от полигона при Долни Дъбник.

По информация от Община Плевен има подадени сигнали на горещия телефон на местната администрация за закъсали автомобили в ниските части на града, подаден е и сигнал за наводнен хипермаркет. Всички сигнали се препращат към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване.

По време на бурята е спряно движението на тролейбусите заради безопасността на пътниците и шофьорите, но вече е възстановено. Няма нанесени щети по контактната мрежа, допълниха от Общината.

От местната управа казаха още, че е разпредено на почистващите фирми да започнат в сутрешните часове на утрешния ден по-рано почистването на града след като водата се оттече.


Четете още:

🔴 Почина скулпторът Антон Дончев - поклон!

🔴 Въвеждат се временни противоепидемични мерки

🔴 Хиляди хора от цяла България ще бъдат облагодетелствани

Източник: Petel

Коментари

горе