Модата на кражбите от магазини: "Пробвах един-два елека, третия си го навлякох"



Зачестяват кражбите на стоки по магазините, а те се оплакват от все повече и по-дръзки кражби.





"Взех три елека, уж да ги пробваме в съблекалнята. Пробвах един-два, третия си го навлякох под мен", сподели пред камерата ни момче, което вече е хващано да краде от магазин за дрехи, пише bgonair.bg.





Преди да навърши пълнолетие това момче "се подхлъзва" и прави опит да открадне от голям спортен магазин в София. Заедно със свои приятели разглежда стоките в търговския обект.





"Един мой съученик ме подкокороса и аз бях лесно податлив на онази възраст. За да не е уж много подозрително, си взех една вода. На касата отидох, дадох си водата и на излизане, след като платих охраната ме спря и каза да изчакам малко и да вляза в една стаичка. Каза ми "нали знаеш, че тук има камери", разказа момчето.





Неуспешният опит за кражба на Мартин е от 2017 г. Момчето си взима поука от грешката и не му е хрумвало отново да пазарува, без да плаща. Не така стоят нещата за голяма част от крадците у нас. От бранша се оплакват, че държавата не съдейства и сигналите им често завършват с отказ за образуване на досъдебно производство.





В числово изражение ръстът на липсите от кражби е 70%, а миналата година 300-квадратен магазин в голям столичен мол отчел загуби за 100 000 лв. от кражбите.
 


Четете още:

🔴 ДИЕТА С ВАРЕНИ ЯЙЦА: Калориите се пържат, а резултатът се вижда след 7 дни

🔴 Шеф Ангелов: Гатьо, ботокс ли си сложил?

🔴 За пръв път проговори майката на убития Пейо. Ето какво е питал синът му: Защо са убили моя татко, той беше най-добрия!





Източник: Petel





Коментари

горе