Лили Иванова готви ПРОЩАЛЕН концерт в "Арена София"



Лили Иванова подготвя най-големия си концерт през последните 30 години, като събитието ще се състои на 14 декември в зала "Арена София". Концертът ще е кулминацията на традиционното национално турне на естрадната прима, което тя ще направи и тази година. Чрез социалните мрежи Лили, която тази година чукна 85 години, обяви днес за предстоящия грандиозен концерт в най-голямата спортна зала у нас. Веднага обаче тръгнаха предположения, че това ще е своеобразно сбогуване на голямата певица с любимата й публика.





Самата Лили Иванова наскоро коментира, че феновете й са тези, които ще решат кога тя да слезе от сцената и че докато има хора, които идват на концертите й тя ще пее, докато има сили и възможност.





Въпреки тези думи на примата обаче дори и най-заклетите й почитатели от всички възрасти си дават сметка, че биологичният часовник тиктака и за съжаление Лили Иванова не може да бъде вечна. Затова те смятат, че концертът на 14 декември т.г. в "Арена София" ще е толкова запомнящ се, че ако съдбата реши, той да е последен за певицата, събитието наистина да остане в съзнанието на хората като нещо грандиозно и вълнуващо.





За пръв път изпълнителката на хита "Детелини" ще пее под съпровода на оркестъра на Софийската опера и балет, който ще бъде дирижиран от един от най-талантливите млади диригенти маестро Константин Добройков. На сцената ще се съберат 67 талантливи музиканти, заедно с бенда на Лили Иванова. Музикален продуцент и аранжор на концерта е Ангел Дюлгеров, който е китарист и цигулар.





Лили Иванова специално благодари на акад. Пламен Карталов – директор на Софийската опера и балет за отношението и уважението.

Билетите за концерта от днес са в продажба на цени от 60 до 350 лева, като най-скъпи са ВИП местата непосредствено пред сцената.





Още миналата година, когато Лили Иванова организира за пръв път бутиков концерт в Народния театър за отбрана публика и представи своята биографична книга мнозина предположиха, че примата се готви да слезе от сцената. Певицата обаче не само, че не обяви сбогуване с публиката, а направи шеметно национално турне в близо 20 града на страната.





Тази година неуморната Лили също обяви 20 концерта в цяла България, като турнето стартира на 16 май от Благоевград, а на 20 май тя отново ще пее в Народния театър. Лили Иванова ще извиси глас и във Велико Търново, Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Шумен, Пазарджик, Сандански, Кърджали, Стара Загора, Панагюрище, Кюстендил, Смолян, Плевен, Враца, а финалът на турне 2024 ще е в "Арена София".





Лили Иванова е първият попизпълнител, който в последните 12 години за трети път ще изкачи сцената на "Арена Армеец". 





През 2012 "Пеещото сърце на България", както я нарече Стефан Цанев, беше първият бг попизпълнител с концерт в зала "Арена Армеец", когато сама - само с музикантите си - се изправи пред 15 000 зрители. Поради огромния интерес бе пуснат в продажба и секторът зад сцената, което бе прецедент до тогава - никой друг изпълнител, нито български, нито чужд, не бе постигнал това. Концертът стана повод за създаване на специална категория в Годишните музикални награди на „БГ РАДИО” и получи приза „КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА“.





На сцената и сега с примата ще бъдат музикантите от LI ORCHESTRA – Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, Огнян Енев – пиано, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии и LaTiDa – беквокали. 

"Всяка година изненада. Неуморна, единствена и неповторима", боготворят Лили Иванова най-големите й фенове.


Четете още:

🔴 Рачков гори с 500 000 лева

🔴 Модата на кражбите от магазини: "Пробвах един-два елека, третия си го навлякох"

🔴 ДИЕТА С ВАРЕНИ ЯЙЦА: Калориите се пържат, а резултатът се вижда след 7 дни





Източник: lupa





Коментари

горе