Нещо страшно плъзна по софийските улици и паркове / СНИМКАЗмия стресна столичани в централната част на града. Това стана ясно от публикация във Фейсбук.

„Такова нещо виждам за пръв път - змия в центъра на София! На ул. "Тракия", а паркът "Заимов" е съвсем близо. Надявам се, змиите се плашат от шум, хора и домашни любимци, та едва ли ще я видим в парка. Ама е доста странно да се види как змия пълзи по софийските улици“, пише Виолета Стоянова, която е успяла да заснеме влечугото.

От коментарите става ясно, че змии са срещани и в парка „Заимов“.

Вероятно змията е смок мишкар.

„Смок мишкар, безобиден за хората и полезен срещу борбата с гризачите. Страхува се повече от вас!“, отбелязва Митака Николов.

„Eхааа! Страхотно, браво на смелото смокче. При толкова плъхове в София мога само да му пожелая крепко здраве и да не го виждат повече хора“, изразява радостта жителка на София.

„Абсолютно безобиден смок. Явно в района има храна - мишки и плъхове. Змиите не се плашат от шум, тъй като нямат слухови органи, но се плашат от вибрациите, които създаваме като стъпваме по-тежко“, добавя Албена Соколова.


Четете още:

🔴 Мощни бури удрят България, чакат ни страшни дни!

🔴 Показаха невиждано паркиране в София / СНИМКИ

🔴 "Козлодуй" ли, половината ни ток е от фотоволтаици

Източник: Блиц

Коментари

горе